I åpningsminuttene var ikke Storhamar Dragons til å kjenne igjen fra de to første kvartfinalene. Sparta la lista høyt og presset hardt, slik at Storhamar slet med å komme seg ut av egen sone.

Tre undertalls-baklengs
Og da Lars Løkken Østli måtte sitte i to pluss to minutter for både tripping og roughing, festet Sparta grepet. Først smalt det med Mats Weberg til 1-0 før Jens Hellgren like etterpå la på til 2-0 før Løkken Østli kom tilbake på isen igjen.

LES: Ikke bekymret

Et tafatt Storhamar våknet til live igjen med fem minutter igjen av første periode, da Joakim Jensen fikk redusert til 2-1 før pausesignalet gikk. Og selv om Storhamar dominerte ut fra startportene også i den andre perioden så var det Sparta som scoret igjen. Denne gangen var det Henrik Malmström som scoret til 3-1. Også denne gangen kom Sparta-målet i overtall. Likevel gikk det ikke mer enn ett minutt før Eirik Skadsdammen svarte til 3-2 for Storhamar.

- I fem mot fem er vi helt på høyde med Sparta, men vi er for svake både i over- og undertall, sier Joakim Jensen. 


Øynet håp


Dragons øynet håpet den tredje perioden, men det håpet sluktes fort ved to kjappe Sparta-scoringer. To dårlige minutter i den tredje perioden økte Spartas forsprang med to mål ekstra, da Jonas Djupvik Løvlie og Marius Hagberg la på til både 4- og 5 mål.
Storhamar satt inn et massivt press mot slutten for å tette luka, men det holdt ikke selv om Eirik Børresen reduserte ved én anledning. Dermed endte kampen 5-3, og Sparta reduserte Storhamars forsprang i kamper til 2-1.

- Vi tar med oss at vi får over 40 skudd mot ett av seriens beste hjemmelag, sier Jensen. 

- Tungt etter 1-3

- Vi skaper utrolig mange sjanser. Nok til å vinne kampen, sier Storhamar-trener Rune Gulliksen etter det forsmedelige tapet. 

Eirik Skadsdammen mener effektiviteten var avgjørense for Storhamar. 

- Vi må sette flere sjanser om vi skal vinne, og det heldige 1-3-målet avgjorde kampen på mange måter. Etter den scoringen ble jobben vår veldig tung, sier Skadsdammen.  


Dommerduoen Ole Stian Hansen og Stian Halm var i det gavmilde hjørnet og delte ut utvisningsminutter i hytt og pine. Storhamar ble straffet med to ti-minuttere og ti to-minuttere.


Torsdag er det ny batalje på Hamar, da den fjerde kvartfinalen skal avholdes.
 

Dragons-laget:

1. rekke: Andreas Øksnes, Lars Løkken Østli

Eirik Børresen, Mads Hansen, Fredrik Lystad Jacobsen

2. rekke: Jimmy Andersson, Anders Braavold

Joakim Jensen, Christian Larrivée, Pål Johnsen

3. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Bryan Schmidt

Eirik Skadsdammen, Nathan Martz, Lars Erik Hesbråten. 

4. rekke: Eirik Dagfinrud, Trygve Hillestad 

Ørjan Mikkelsen, Ole Petter Øvergaard

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00