Martin Rønnild er godt inne i sin første sesong i Storhamar, og han har allerede blitt lagt merke til for sin energiske spillestil.

Nå har han fått tildelt delpris i Get Rookie of the Year, hvor fire spillere nomineres i løpet av sesongen, og vinneren blir kåret under finalespillet.

- Fortjent

Rønnild er glad for å få tildelt delprisen.

- Det er morsomt. Det er egentlig bare en bonus. Det er morsomt at man blir lagt merke til og blir nominert, sier Rønnild til HA-sporten.

Pål Johnsen mener Rønnild har gjort seg fortjent til utmerkelsen.

- Ja, det synes jeg. Han har spilt med masse energi og vært god i hele år, så det er fortjent, forklarer Johnsen til HA-sporten.

Rønnild føler selv han har vært inne i en god periode, og at det har løsnet for ham selv og laget.

- Jeg synes det har gått bra. Jeg prøver bare å jobbe på, jobbe hardest. Det flyter på bra nå, og det er deilig. Det føles bra nå, forklarer Rønnild. 

Utvikler seg hele tiden

Etter tre år med juniorhockey i Brynäs, tok Rønnild turen til Hamar og Storhamar i fjor sommer. Det har han ikke angret på, og han føler han har utviklet seg mye i løpet av sesongen.

- Jeg synes jeg har lært mye, fått inn forståelsen på forskjellen på senior- og juniorhockey, og jeg føler jeg lærer noe hver dag, forteller han.

Han får støtte av Johnsen, som er meget fornøyd med sin elev.

- Han har blitt mer moden og mer voksen i spillet sitt. Han var litt skolert før, men enda mer nå. Han er utrolig lojal, spiller på det han er god på, gir energi til laget. 

- Han er en ærlig spiller?

- Ja, han er en publikumsfavoritt. Når du viser så mye innsats i hver kamp, så blir du populær. Spillet med puck kan alltids utvikles litt, men det tror jeg kommer mer med alderen, når han får mer rutine. 

Rønnild vil få overbrakt utmerkelsen i forkant av søndagens hjemmekamp mot Manglerud Star, som har dropp klokken 17. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00