Men det spiller ikke så stor rolle, for Storhamar blir å finne i finalen uansett, skal vi tro den tidligere hockeybriljanten. I finalen vil Storhamar møte Stavanger Oilers.

maktbytte

Ole Eskild Dahlstrøm mener Stavangers valg av motstander vil fortelle litt mer om den norske hockeykulturen enn hvem som skal møte hverandre i semifinalene før den store avslutningen:

For at det blir Vålerenga som har knekt Frisk med to målkalas på rad. 8-1-seier på bortebane mot Frisk er spikeren i kista for Asker-laget, det er ikke Dahlstrøm i tvil om. Men han ser også for seg at Stavanger vil signalisere et maktskifte i norsk hockey med å møte nettopp Vålerenga i semifinalen. Nå har de i alle fall anledningen til det. Å markere det i en NM-semifinale vil bli lagt merke til.

Kan ha noe å fortelle

– Gjør de det, er det for å fortelle Oslo-laget at deres æra som Norges beste hockeylag er forbi. Derfor kan det godt bli Stavanger – Vålerenga i semifinalen. I så fall vil Storhamar møte Sparta, mener han.

– For Sparta har Lørenskog på gaffelen. De leder når to kamper gjenstår. Begge spiller én kamp til hjemme hvis ikke Sparta vinner den neste kampen i Lørenskog. Uansett taler alt til Spartas fordel etter lørdagens resultater. Og Sparta har hittil, ikke slått Storhamar en eneste gang i serien denne sesongen. Jeg tror ikke det blir noen endring på det i semifinalene, heller. I så fall er Storhamar i finalen og det gir neppe høye odds at seriens to beste lag havner her.

Bedre enn Vålerenga 

Om Stavanger derimot skulle velge å møte vinneren av Sparta og Lørenskog i semifinalen, står Storhamar igjen med Vålerenga.

– Storhamar har hatt et tak på Oslo-laget gjennom sesongen og jeg tror ganske bestemt at Storhamar er bedre Vålerenga også nå, til tross for Vålerengas to målfester mot et sluttkjørt Frisk-lag.

Hvis det skal bli noe spenning over sluttspillfinalen i norsk hockey denne våren, må kampene gå mellom Stavanger og Storhamar.

– Jeg tror Storhamar, slik de har spilt etter den famøse sesongstarten, er det eneste laget som kan gi Stavanger motstand i kampen om bøtta, sier Dahlstrøm.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.