HAMAR: Han scoret to mål og hadde målgivende på Joakim Jensens mål, og var imponerende mot Sparta.

Men etter kampen var ikke Pål Johnsen nådig i kritikken.
- Når du ikke har gløden, stoltheten og hjerte for ishockey, går det ikke. Det var så dårlig etter to perioder at publikum faktisk burde fått pengene sine tilbake. Hadde dette vært et plussprosjekt, og vi ikke trengte pengene, burde de fått det, sier Johnsen.
Han satt lenge igjen i garderoben før han fikk av seg utstyret. Praten mellom ham, Mattias Livf og Ole Eskild Dahlstrøm gikk jevnt.
- Vi kan prate om pasninger, taktikk og målsjanser, men hvis du ikke har hjerte i bånn, spiller det ingen rolle. I Karlstad er det et ordtak som heter stort hjerte - hardt arbeid. Det er all idretts ABC, sier Johnsen.
- Gjelder dette alle spillerne?
- Ja, fra starten av. Noen prøver mer enn andre, men jeg gidder ikke henge ut noen ved å nevne navn. Vi er et lag.

Bare ett skudd på mål
I den første perioden spilte lagene 0-0. Skuddstatistikken viste 1-9.

- Jeg så det da jeg kom ut til 2. periode. Det var ganske pinlig, mener Johnsen.
Dahlstrøm skyter inn:
- Den første perioden ble preget av at lagene følte litt på hverandre, og 1-9 i skudd mot et lag som Sparta er for så vidt greit. Men da vi reduserte til 1-2 var vi på vei inn i kampen. At vi allerede i neste bytt får tre overtallsituasjoner mot oss, og at de scorer på den tredje er ikke bra. De valgene vi tar der hører hjemme på et nivå langt under dette, sier Dahlstrøm.
Sparta fikk så gå opp til 4-1, før Storhamar igjen våknet og skapte ny spenning helt mot slutten. Pål Johnsen satte inn sitt andre for kvelden, før han serverte Joakim Jensen til 3-4.

Valg i fem mot fem
Men dragene fikk tent ilden for sent.

- Det er lov å være dårlig. Men det må se ut som du bryr deg litt. Med et sånn lag vi har nå, må vi krige for hvert eneste poeng. De fleste har en bredere stall og et større budsjett enn oss. Skal vi slå sånne lag, må det noe helt annet til, sier Pål Johnsen, før han avslutter på følgende måte.
- Men jeg graver meg ikke ned. Jeg skal opp i morra tidlig og skru rør. Nytt fokus, smiler Johnsen, på vei inn i dusjen.
Rune Gulliksen innrømmer at det er frustrerende at ting det prates om hver eneste dag ikke sitter.
- Vi gjør noen individuelle valg i spill fem mot fem som får store konsekvenser for kampen. Vi mister pucken på angrepsblå eller i midtsona, og det går ikke for mange ganger. Vi må luke bort disse feilene, og det er noe vi snakker om hver eneste dag. Men vi kan ikke slutte å snakke om det.

God sluttspurt
Han ser likevel ikke mørkt på tingenes tilstand.

- Det offensive spillet vårt har vært strålende hele sesongen. Vi har vært gode i over- og undertall. Men vi må tolerere at vi spiller fem, seks bytt uten at det skjer noe som helst. Den lærdommen må vi ta før sluttspillet. Klarer vi det, er vi på høyde, mener Gulliksen.
Etter en god sluttspurt skapte Dragons sjanser til å utligne, men Andreas Gröndahl og Eirik Skadsdammen (to ganger) var ikke hete nok foran Phil Osear i Sparta-målet.
- Vi vet at vi uansett hvor mørkt det ser ut kommer tilbake. Det har vært styrken vår i hele år. Dessverre holdt det ikke helt inn, sier Gulliksen.
Alexander Larsson punkterte i stedet med en scoring i tomt nett.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00