HAMAR: Norge får en tøff vei mot en ny kvartfinale i VM i ishockey neste år. Onsdag kom puljeoppsettet som viser at det norske laget skal spille sinne innledende kamper i Sverige, i mesterskapet som er delt mellom Finland og Sverige.
Norge (9 i verden) kom i gruppe med Sverige (3), Russland (1), Tsjekkia (5), Tyskland (8), Latvia (12), Danmark (13) og Italia (17) og de fire beste lagene går til kvartfinale, mens det dårligste laget i hver gruppe rykker ned til nivå to, uten mer kvalifiseringsspill.
For å unngå at Sverige og Finland kom i samme gruppe, slik de skal etter verdensrankingen etter VM i Slovakia, og det internasjonale ishockeyforbundet byttet gruppe for Sverige og Canada.
For første gang har IIHF også gått bort fra at nasjonene møter lag fra den andre gruppa i kvartfinalene, for at lag, tilskuere og arrangører skal slippe å reise mellom Stockholm og Helsinki. Det betyr at Norge, dersom de skulle bli nummer fire i gruppespillet, må møte gruppevinneren i samme gruppe i en kvartfinale.
Gruppe A (Helsinki): Finland, Canada, USA, Sveits, Slovakia, Hviterussland, Frankrike, Kasakhstan.
28 gruppekamper og to kvartfinaler, to semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Finland.
Gruppe B (Stockholm): Sverige, Russland, Tsjekkia, Tyskland, Norge, Latvia, Danmark og Italia.
Mesterskapet spilles fra 4.-20. mai i Finland og Sverige.
Semifinalene og medaljekampene spilles i Hartwall Arena i Helsinki.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00