– Det er en av de klubbene i Europa som eksporterer flest spillere til toppligaene. De er kjent for å utvikle gode spillere. Da jeg fikk tilbud derfra, var det umulig å takke nei, sier 2000-modellen, som er hjemme på sommerferie.

For to sesonger siden draftet klubben fra Nord-Sverige hele fem spillere til NHL, i David Rundblad (Chicago Blackhawks), Tim Erixon (Toronto Maple Leafs), Adam Larsson (Edmonton Oilers), Oscar Lindberg (New York Rangers) og Petter Granberg (Nashville Predators). Alle spiller nå enten i AHL eller NHL.

Forrige sesong var Skellefteå det laget med nest flest egenproduserte spillere på A-laget i hele den svenske eliteserien, SHL.

– Jeg føler jeg havner i trygge hender. Drømmen er å spille i en virkelig toppliga i fremtiden, sier Van Doorn.

– Har tro på meg selv

Forrige sesong spilte han både U16, U18 og U20-hockey i Storhamar.

– Dersom det ikke hadde kommet noe tilbud fra Skellefteå, ville jeg kanskje gått på WANG neste år, sier han, som nettopp er ferdig med ungdomsskolen, før han legger til:

– Her i Norge har jeg kunnet skli litt igjennom treningene uten å presse meg selv. Jeg har allered kjent på nivået i Sverige, og vet at der må jeg være på tå og hev til en hver tid. Nivået på treningene er veldig høyt. Jeg tror det vil gjøre meg til en bedre hockeyspiller.

Neste sesong skal han spille i U18-serien, og dermed med spillere som er født året tidligere enn han selv.

– Jeg har tro på meg selv og håper å takle nivået. Det føltes bra da jeg var der på prøvespill i romjula.

Fikk råd av kompisen

Fra før er Hamar-gutten Sander Olsen (17) allerede en del av U18-laget i Skellefteå. Van Doorn forteller at han har rådført seg med ham.

– Vi er kompiser fra før av og kjenner hverandre godt. Han har anbefalt å ta tilbudet, og på mange måter gått opp veien for meg. Introdusert meg for gutta på laget og slikt har han gjort.

I tiden fremover venter knallhard oppkjøring før sesongstart.

– Oppkjøringen blir et helvete, men det er jeg forberedt på. Man må igjennom det for å bli best, sier Christopher Van Doorn.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00