OSLO: Marius Holtet presiserer at han ikke går rundt og sutrer på grunn av spilletiden i den svenske eliteserien.
Ti minutter per kamp
- Jeg har spilt rundt ti minutter i hver kamp, og har aldri klagd. Men alle vil vel alltid spille mest mulig, sier Holtet, og fortsetter:

- Jeg håper å spille mer i disse landskampene.
Han gleder seg til å spille landskamper igjen, og er enig i at dette er det mest spennende laget Norge har hatt på lenge.
- Det er utrolig moro å være sammen med denne gjengen. Vi har noe på gang. Det blir spennende å se hva vi får til i disse tre kampene. Det vil helt klart være en indikasjon på det som kommer senere.

Gode i Sverige
Han gleder seg over at norske spillere markedsfører seg bra i utlandet.

Og spesielt i Sverige.
- Mats Zucarello Aasen og Per Åge Skrøder har imponert. Patrick (Thoresen) har vært god i Sveits den siste tida. Det ser veldig bra ut, spesielt offensivt. Det er moro at norske hockeyspillere lykkes. Det trenger Hockey-Norge, sier Marius Holtet.

Ikke vært fullt
Färjestad har svingt litt i prestasjonene denne sesongen, og interessen i hockeybyen Karlstad er ikke som den var.

- Tidligere gikk billettene av seg sjøl, men nå er det tregere. Det har ikke vært utsolgt i hallen ennå denne sesongen. Jeg tror noe av det skyldes at tv sender veldig mange kamper fra svensk eliteserie.
Han innrømmer at overgangen til større baner var en utfordring.
- Det er vanskeligere å gå fra mindre til større baner, enn omvendt. I tillegg er det vanskeligere å spille fysisk nå. Jeg må tvinge meg til å bli mer spillende, og det går bedre og bedre, sier Hamar-gutten, som spilte juniorhockey i Färjestad, før det ble Bofors, Iowa Stars og Houston Aeros.
Han ble draftet av Dallas Stars.

To scoringer
Marius Holtet har toårskontrakt med Färjestad. Etter det, vet han ikke hva som skjer.

- Jeg trives veldig bra. Vi får se hva som skjer. Den svenske eliteserien er veldig bra, og det er mange gode lag. Ingen kamper er gitt på forhånd. Det er veldig positivt, sier Holtet, som står med to mål og to målgivende pasninger etter 19 kamper.
PS! Färjestad er nummer sju i den svenske eliteserien etter 19 kamper. Det er seks poeng opp til Modo, Linköping og Rögle på toppen. Det er også seks poeng ned til jumbolaget Timrå.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00