I kveld braket kvartfinaleserien mellom Sparta og Storhamar i gang. Og hvilken kamp vi fikk.

SPARTA-TRYKK FRA START

Hjemmelaget Sparta kom klart best ut av startblokkene. De helblå trykket til fra start og var klart best de første 10 minuttene av 1. periode, men Storhamar og målvakt Robert Hestmann holdt unna det massive åpnings-presset en stund.

For sarpingene fikk lønn for strevet. Etter 12 og et halvt minutt ble Storhamar presset langt inn i egen sone. Og da Mikaël Tam dundret til fra blålinja, med masse trafikk foran mål, snek pucken seg inn mellom beina til Hestmann. 

Storhamar var nære ved å utligne umiddelbart. Kaptein Christian Larrivée fikk fri bane i slottet, dro seg forbi Tommy Johansen, men avsluttet centimetere utenfor.

- Jeg ventet litt for lenge med å skyte. Jeg dro ut keeperen, men burde avsluttet før. Får jeg sjansen igjen - scorer jeg, sier Larrivée til TV 2.

Storhamar holdt unna resten av perioden, og gikk til pause liggende under 1-0.

- Nervene er helt klart størst hos Storhamar, sier TV 2s hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

STORHAMAR SNUDDE ALT I 2. PERIODE

Storhamar la igjen nervene i garderoben og kom ut som et helt annet lag i 2. periode.

Først utliknet hamarsingene ved Jimmy Andersson tre minutter ut i midtperioden. Svensken kopierte nærmest Spartas 1-0-scoring, med skudd fra blålinja.

Bortelaget tok ikke foten av gassen. Drøye minuttet etter utlikningen ga Johansen en svak retur, som Martin Rønnild utnyttet perfekt og ga Storhamar ledelsen.

- Som Fredrikstad-gutt finnes det ikke noe bedre enn å score mot Sparta, gliste Rønnild til TV 2.

Åtte minutter ut i perioden scoret jaggu Storhamar igjen, og for en scoring det var. Hampus Gustafsson spilte Mikael Zettergren nydelig alene gjennom med en strålende langpasning. Den svenske løperen var rolig som skjæra på tunet, og satt pucken knallhardt opp i snappkrysset. 

Storhamar fikk prøve seg i overtall midtveis ut i perioden. Da mistet Jacob Berglund pucken sju meter fra egen kasse. Håkon Imset Stormli var mutters alene med Hestmann, men sisteskansen vartet opp med en flott redning.

Berglund ville gjerne rette opp feilen. Sammen med Gustafsson kontret svenskene glimrende da Storhamar hadde en mann i utvisningsboksen. Berglund fikk til slutt pucken bak Sparta-målet, og tryllet den vakkert forbi en forfjamset Johansen tre minutter før periodeslutt.

- Vi startet kampen med høye skuldre, så fikk vi det første målet i 2. periode og da slapp alt, sier Rønnild. 

Sparta skapte spenning

Storhamar startet 3. periode i overtall fem mot tre. Gjestene vasket fram både en, to og tre sjanser, men de gulkledde evnet ikke å punktere kampen.

Sparta takket og bukket for Storhamars sjansesløseri og skapte spenning i kampen da Henrik Malmström reduserte til 4-2 seks minutter ut i perioden.

Bortelaget ble passive da de skulle forsvare 4-2-ledelsen. Og Sparta lot seg ikke be to ganger da Joakim Jensen satt utvist for Storhamar med 10 minutter igjen av kampen. Jeff Jubinvilles skudd fra distanse gikk gjennom alt og alle og rett i Storhamar-nettet.

Det ble noen nervepirrende sluttminutter hvor Sparta satset alt framover. Da hjemmelaget tok ut keeper halvannet minutt før slutt, falt avgjørelsen.

Berglund satte inn Storhamars femte, før rekkekompis Gustafsson fastsatte sluttresultatet til 6-3, med nok en scoring i åpent bur.

Storhamars lag: Robert Hestmann (Jonas Strand).

1. rekke: Andreas Øsknes, Lars Løkken Østli - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Jimmy Andersson, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Alexander Reichenberg, Martin Blakseth Huse, Martin Rønnild.

4. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Simen Løvhaug Hansen - Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten, Martin Gran.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.