FREDRIKSTAD: Fire poeng ble det på 19-åringen, som gjorde to poeng i borteoppgjøret mot Frisk/Asker like før jul.

Rett før det oppgjøret forlenget han sin låneavtale med Storhamar til ut sesongen.
Og nå har han virkelig begynt å vise seg fram som en forsterkning, og Storhamar har fått enda en målfarlig rekke.

- Flaks
- Jeg hadde veldig flaks med målene mine, innrømmer Andreas Gröndahl etter 7-5-seieren mot Stjernen.

Svensken sto med kun en fulltreffer før møtet i Stjernehallen. Men i plankebyen klaffet alt.
Først assisterte han fram Lars Erik Hesbråten på 1-0 scoringen. Så kom kveldens pasning:
I powerplay viste han et fantastisk blikk da han sendte i vei en nydelig pasning til Andreas Hjelm, som enkelt satte 3-0.
Deretter ga han Storhamar ledelsen tidlig i tredje periode fra kloss hold, før han punkterte kampen etter å ha stjålet pucken fra Anders Myrvold og overlistet Stjernes unge sisteskanse Chris Nygård.
- Det har løsnet mer for meg med tiden. Det gikk ikke like bra i starten, men nå har jeg klart å tilpasse meg spillemåten her, forteller 19-åringen som sto med 12 poeng (1+11) før gårsdagens møte.
- Storhamar er en perfekt utviklingsarena for meg til jeg er klar for å ta det neste steget i min karriere.
Unggutten har vist seg fram som aggressiv og teknisk god spiller for Hamar-publikummet etter at han kom, men han har slitt litt i målprotokollen.

- Funnet hverandre
Sammen Johan Ramstedt og Lars Erik Hesbråten har 2. rekka virkelig begynt å finne veien til mål.

- Vi har spilt sammen en stund nå, og nå begynner samarbeidet å sitte veldig bra.
Det synet deler rekkekammeratene.
- Vi har fått tid sammen og nå har vi begynt å produsere litt mer, sier Lars Erik Hesbråten som noterte seg for ett mål og en assist mot Stjernen.
- Det er veldig morsomt at Andreas lykkes. Vi har funnet hverandre og fått bedre utteling de siste kampene, sier Storhamars nummer 11.

Dårlig utteling
Selv om det ble hele sju mål på Storhamar i går, kunne det fort ha blitt flere. Både Lars Løkken Østli og Ørjan Mikkelsen hadde stolpetreff i løpet av kampen.

- Vi burde da hatt 4-5 til, ler Lars Erik Hesbråten.
Storhamar ledet med tre to ganger, og holdt Stjernen på avstand helt til det gjensto seks minutter. To mål på drøye to minutter ga vertene håp om poeng. Men dragene reiste seg og scoret to ganger de siste fem minuttene.
- Det hadde vært utrolig kjedelig å tape en slik kamp. Jeg er veldig fornøyd med måten guttene reiser seg på etter at Stjernen kommer tilbake, forteller trener Rune Gulliksen.
Etter at Stjernen utlignet til 5-5 kom vinnerlysten fram i Storhamar-laget. Martin Blakseth Huse ble hektet alene med vertenes keeper Chris Nygård. Poengkonge Pål Johnsen var iskald og satte straffeslaget, før Andreas Gröndahl punkterte kampen minuttet senere.
I morgen venter M/S til dyst i amfien.
- Det blir nok en sekspoengskamp, sier Lars Erik Hesbråten.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.