- Den ene nattevakten som dro meg ut av rommet og sa at jeg måtte legge meg på ryggen på isen i midtsirkelen sa også at jeg skulle si «keepere er noe dritt» mens han filmet meg med mobilen.
Det sier 15-åringen fra Hamar til HA. Elitesamlingen for unge spillere fra hele landet, i hjembyen Hamar, ble et brått punktum for guttens lidenskapelige forhold til ishockey gjennom sju år.
- Både på veg til og fra isen ble jeg slått på rumpa med knekte keeperkøller av nattevaktene. Selv om det ikke var så hardt så ble jeg redd, sier gutten som måtte ligge 10 minutter på ryggen ute på isen.

Dragons bekrefter straff

I et brev til Norges Ishockeyforbund bekrefter Dragons framstillingen til 15-åringen som var et keepertalent.
Hamar-gutten bekrefter at det ble noe munnhoggeri da vaktene kom på kontroll like etter klokka 23, da det skulle være nattero. 15-åringen var på gulvet for å ta noen tabletter. Der var også de to andre guttene på rommet.
- Klokka var så vidt over 23. Det hadde ikke vært noe bråk. Vaktene sa at de ville ha meg ut på isen. Jeg ble dratt og dyttet ut på isen, sier 15-åringen og legger til:
- Andre deltakere på leiren vil bekrefte min historie.

Ikke hørt noe fra Dragons

Da han deretter fikk beskjed om å sove i en garderobe i lag med lederen for vaktmannskapene valgte han å ringe faren for så å dra hjem. Likevel fullførte han elitesamlingen.
I ettertid har Storhamar Dragons sagt ja til å møte 15-åringen i Konfliktrådet. Mora og gutten står fast på anmeldelsen:
- Vi kunne ha godtatt en sak i Konfliktrådet dersom vi i det minste hadde fått en beklagelse fra de to nattevaktene og Dragons. At forbundet har beklaget endrer ikke dette. Vi har ikke hørt ett ord fra Dragons, sier guttens mor.
Gutten legger til:
- Det eneste var da en av de to, etter politiavhør, skrev bare én setning til meg på Facebook: «Hva vil du oppnå med dette?».
Mora svarer slik:
- Vi ønsker at andre unger ikke blir utsatt for lignende avstraffelser!

HA har etter en helhetsvurdering valgt å anonymisere gutten.
 

Bør få unnskyldning
Erik Kristiansen ble orientert om saken av HA. Han er klar på at 15-åringen bør få en unnskyldning.
Ved første henvendelse fra HA viser Erik Kristiansen (64) til at dette mest er en sak for hockeyforbundet som arrangerer eliteleiren. Han sier at han har hørt rykter om en slik sak, men at han ikke har gravd i den. Han viser også til at de berørte nattevaktene i fjor var ansatt i Storhamar Elite.
Etter at HA sendte Kristiansen dokumentasjonen, deriblant et brev fra Storhamar Yngres, sier han at gutten/familien har grunn til å føle seg dårlig behandlet.
– Burde de ha fått en beklagelse fra Storhamar Dragons?
– Ja, så langt jeg kan se av det du har sendt meg nå, så ser det ut til at gutten har krav på en beklagelse, sier daglig leder Erik Kristiansen.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.