Storhamar slo Manglerud Star 2-1 i den siste testen før sluttspillet begynner.

LES OGSÅ: Avsluttet serien med seier

Etter kampen skulle topp tre-lagene velge kvartfinalemotstandere direkte på TV 2 Sportsakanalen.

Ingen valgte Storhamar

Både gullvinner Stavanger Oilers og sølvvinner Lørenskog fulgte ligatabellens logikk og valgte henholdsvis Get-åtter Manglerud Start og -sjuer Stjernen som kvartfinalemotstandere.

Frisk Asker brøt imidlertid fra mønsteret og valgte seriefemmer Vålerenga framfor sjetteplasserte Storhamar, som dermed skal måle krefter med Sparta i NM-kvarten.

Slik begrunnet Frisk Asker-leder Ole Gerhard Haug avgjørelsen:

- Vi har 4-1 i kamper mot Vålerenga i år. Selv om vi vet at det er noe helt annet når sluttspillet starter, vet vi også at Storhamar har spilt kvartfinale i Champions Hockey League denne sesongen. Vi tror at Storhamar kommer sterkere enn Vålerenga i sluttspillet.

Klokka 19 fredag denne uka møtes Sparta og Storhamar til første dyst i Sarpsborg.

Dahlstrøm tror på Sparta

Ole Eskild Dahlstrøm, som fulgte valget i HockeyXtra på TV 2 Sportskanalen, er klar på at Storhamar må opp flere hakk for å kunne utfordre sarpingene.

- Storhamar har blitt friskmeldt og sjukmeldt nærmest dagen etterpå flere ganger denne sesongen. Nå er det alvor. Storhamar må opp i ringa; Sparta er der allerede, sa han, før han ble bedt om å velge en favoritt i oppgjøret, som potensielt kan vare helt til onsdagen i påskeuka.

- Det lukter Sparta i semifinalen, tippet den gamle Storhamar-helten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.