Hampus Gustafssons første sesong i Storhamar har vært preget av noen opp- og litt flere nedturer. 

Malmö-gutten var regnet som en viktig forsterkning da han kom til Hamar i fjor sommer, men etter flere mindre overbevisende forestillinger ble han tildelt en krigerrolle i fjerderekka.

- Både jeg og laget har variert veldig denne sesongen, vedgår han.

I kubekampen fikk Gustafsson igjen tillit som Jacob Berglund og Mikael Zettergrens rekkekamerat. Mot Sparta ga det Storhamars nummer 90 to scoringer; mot Kongsvinger gjentok han bedriften.

- Jeg hadde en samtale med trenerne da jeg fikk en mer defensiv rolle i fjerderekka, og jeg visste at jeg skulle tilbake før sluttspillet. Nå har jeg fått mer tillit i de siste kampene, og jeg har hevet spillet mitt. Jacob, Mikael og jeg har kommet i gang sammen, og det er viktig før NM begynner, sier Gustafsson, som scoret to mål etter glimrende pasninger fra Zettergren.

- Hadde jeg bommet på de sjansene, burde jeg ha sluttet å spille hockey, ler han.

Kongsvinger en god målestokk

Storhamar hadde stålkontroll og slo Kongsvinger komfortabelt 6-2, men skarpe kritikere kan hevde at Hockey-Hedmarks lillebror ikke er noen god målestokk før NM.

Gustafsson er ikke enig.

- De har slått oss én gang, og de har slått Vålerenga to ganger. Kongsvinger er ikke et dårlig lag, sier svensken, som nøt grunnspillets siste hjemmekamp.

- Jeg synes vi begynner bra i dag, men så synker vi ned på deres tempo. Vi vet at vi kan holde et høyere tempo enn vi gjorde i dag. Det er kult at vi vinner foran hjemmefansen før sluttspillet begynner, sier han.

God starT

Storhamar var gode i første- og andreperioden.

Jacob Berglund banket inn ledermålet helt på tampen av et overtall tidlig i kampen, før Joakim Jensen gjorde forspranget dobbelt så stort sekunder før periode nummer én var over.

Tre minutter etter sidebyttet satte Gustafsson inn sitt første etter pene svenskekombinasjoner.

Jonas Thorstensen reduserte for gjestene, før Christian Larrivée hamret inn Storhamars fjerde og Gustafsson omsatte en ny praktassist fra Zettergren i 5-1.

Berglund la på til seks like før jubelperioden var over.

Tredje periode ble en ren transportetappe for vertene, og Sebastian Benker reduserte for Kongsvinger.

- Gleder meg til sluttspill

Storhamar vant dermed 6-2 i grunnspillets siste hjemmekamp.

Tirsdag møter de gule og blå Manglerud Star i Oslo.

Så er det sluttspill.

- Alt føles bra på trening nå, og vi er i stand til å spille med et høyere tempo enn vi har vært tidligere. Vi har vært under hard fysisk belastning de siste ukene, og nå begynner det å løsne for oss. Beina er friskere, og nå gleder jeg meg til sluttspillet, avslutter Gustafsson.

Storhamars lag: Robert Hestmann (Jonas Strand).

1. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

3. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Martin Blakseth Huse, Alexander Reichenberg, Martin Rønnild.

4. rekke: Jimmy Andersson, Simen Løvhaug Hansen - Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten, Martin Gran.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.