• FORNØYDE: Armanj og Ahmad (begge 16) ville tilbake på kamp fortest mulig. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • STOR GJENG: Alle asylungdommene trivdes i Hamar OL-Amfi. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Nyttårsaften inviterte Storhamar ungdomsgutta på Åkershagan asylmottak på ishockeykamp.

Tirsdag så 120 unge asylsøkere Storhamar slå Lillehammer 3-0. I garderoben etter kampen inviterte Christian Larrivée gutta tilbake.

- Når dere vil se oss spille igjen, har vi gratis billetter til dere, sa kapteinen til applaus og glede.

Se garderobeseansen i videoen øverst på siden!

SE OGSÅ: Årets Storhamar-lag minner "Shampo" om Vålerenga.

- Det var gøy sist

Bare to dager senere viste asylsøkerne at de virkelig ble glade for invitasjonen. En stor gjeng fra Åkershagan fylte opp store deler av tribunen bak det ene målet da Storhamar tapte 1-3 for Vålerenga.

- Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror alle er her i dag også, forteller 16 år gamle Armanj og Ahmad.

- Vi snakket om det på mottaket i går, og alle syntes at det var gøy å være her forrige gang. Vi ble veldig glade for invitasjonen fra Storhamar, så vi kom tilbake i dag, smiler tenåringene.

Storhamar-supportere

Da HA møtte Armanj og Ahmed i den første pausa, ledet Vålerenga 1-0.

Det var et skår i gleden. 16-åringene hadde nemlig blitt Storhamar-supportere på rekordtid.

- Det er veldig gøy å være på kamp i dag også, men at Vålerenga leder 1-0, er "not so good". Vi har blitt glade i Storhamar, selv om vi bare har vært på én kamp til nå, sier gutta, som - den plutselige hockeyinteressen til tross - har til gode å knyte på seg skøytene.

- Har dere prøvd å spille ishockey selv?

- Nei. Vi spiller bare fotball, ler duoen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.