Etter lørdagens bortetriumf på Lørenskog, som toppet en fire kamper lang seiersrekke, fikk Storhamar skøytebladene ned på isen igjen hjemme mot Stjernen. Fredrikstad-laget vant 5-4 etter at Storhamar hadde ledet fire ganger.

- Dette skal ikke skje, sier en skuffet Hampus Gustafsson etter kampen. 

- Stjernen er ikke spesielt gode, men de straffer oss på våres egne feil.

Beklager til fansen

Videre utdyper svensken hva han mener gikk galt. 

- Vi begynner å slurve og gjør dumme feil. Det får rett og slett ikke skje, sier han. 

- Hvordan forklarer du de enkle feilene dere gjør?

- Det er et godt spørsmål. Jeg forstår det heller ikke.

3129 tilskuere feststemte hamarsinger hadde tatt turen til OL-Amfin. Etter fire strake seirer, ble nedturen enorm da Stjernen tok med seg alle poengene hjem til Fredrikstad. 

- Det er pinlig. Vi ber om unnskyldning til alle fansen som tok turen og støttet oss i dag. For vi var ikke gode nok. Vi sviktet fansen og må være bedre, sier Gustafsson. 

Han legger ikke skjul på savnet etter kaptein Christian Larrivée. 

- Med han på isen kunne det blitt et annet resultat. Laget vi har i dag er mer enn godt nok, så det er ingen unnskyldning, men det er ingen tvil om at vi savner han og hadde behøvd han i dag. 

Neste kamp møter Storhamar Frisk i Asker. 

- Vi må finne tilbake til det enkle spillet og ikke gjøre ting komplisert. Vi kan ikke jukse som vi gjør i dag. 

Svak førsteperiode

Storhamar håpte å fortsette der de slapp i lørdagens jubelkamp mot topplaget lørenskog, men de gule og blå slet innledningsvis mot bunnlaget Stjernen. Oskar Östlund måtte i aksjon flere ganger i kampens åpningsminutter, og da Joakim Jensen styrte Erik de la Roses skudd inn til 1-0 etter ni minutter, tok vertene ledelsen mot spillets gang.

Storhamar spilte to helt tannløse overtallsminutter rett etter Jensen-styringa, og ytterligere tre vaklende minutter senere fikk de en fortjent smekk i fleisen. Östlund ga en svak retur på et tafatt distanseskudd, og Lasse Fjeldstad straffet Storhamars svenske målvakt.

Stjernens utlikning vekket Storhamar, som svarte lynraskt. Eirik Skadsdammen sendte et innspill fra høyre og Scott Hotham forbi keeper og sørget for at Storhamar ledet 2-1 etter første periode.

Slapp inn i overtall

Storhamar åpnet den andre perioden langt bedre enn de hadde åpnet den første, og både Hampus Gustafsson og Martin Blakseth Huse kunne ha doblet til 3-1 i midtperiodens første halvdel.

Etter 14 minutter utliknet isteden Stjernen med et av sine første skudd på mål i perioden. Storhamar jaktet scoring i overtall, men Erik de la Rose rotet bort pucken på blålinja, og David Hallström kontret inn 2-2.

Da periodens dominerende lag, Storhamar, fikk en ny mulighet med fem mot fire på isen to minutter før periodeslutt, kom scoringen riktig vei. Lars Løkken Østli kopierte Lørenskog-goalen og ga Storhamar ledelsen for tredje gang med en suser fra blålinja.

Tapte til slutt

Både Stjernen og Storhamar scoret tidlig i tredje periode. Hallström fanget opp en lang puck og utliknet for Stjernen etter bare 18 sekunder, men 44 sekunder senere omsatte Jacob Berglund Alexander Reichenbergs gode gravearbeid i 4-3.

Da perioden var halvspilt, utliknet Stjernen for fjerde gang i kampen. Hallström spaserte uforstyrret inn i slottet og hamret 4-4 forbi Östlund.

Scott Hotham hektet på seg en utvisning med ni minutter igjen på kampuret, og i overtall tok Stjernen ledelsen for første gang. Curtis Gedig satte inn 5-4 for gjestene etter et minuttlangt trykk mot Storhamar-buret og flere store målsjanser.

Storhamar greide aldri å svare, og Stjernen vant 5-4 i Hamar OL-Amfi.

HA kommer tilbake med mer om kampen. Se blant annet Rinkside på HATV fra klokka 21.10!

Storhamars lag:

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Hampus Gustafsson, Mikael Zettergren, Joakim Jensen.

2. rekke: Jimmy Andersson, Scott Hotham - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Eirik Skadsdammen.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Lars Løkken Østli - Magnus Lindahl, Martin Blakseth Huse, Martin Rønnild.

4. rekke: Christian Bull - Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen, Martin Gran.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00