• SLØSTE: Her bommet Mikael Zettergren på straffe.
    FOTO: Håkon T. Kristiansen

I kveld tok Storhamar imot fjorårets semifinalemotstander Sparta hjemme i Hamar OL-Amfi. Og det var til slutt gjestene som kunne juble for alle tre poengene.

Stoppet av stolpen

Etter en fartsfylt, men sjansefattig første halvdel av 1. periode var det Storhamar som tok tak i kampen.

To og et halvt minutt før pause var plutselig landslagsspiller Alexander Reichenberg alene med Sparta-målvakt Tommy Johansen. Reichenberg overlistet den tidligere Storhamar-keeperen, men ble stoppet av metallet. 

Halvminuttet senere fikk hjemmelagets Christian Bull to minutters utvisning for tripping. Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert. Sparta satte fart på pucken og til slutt havnet den hos Patrick Eriksson som satte gummiskiva forbi en utspilt Oskar Östlund.

Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-0 til Sparta etter de første 20 minuttene.

Straffemiss og utlikning

Storhamar fortsatte kjøret mot Sparta-målet også i midtperioden, men det tok lang tid før hjemmefansen kunne juble.

For gjestene fikk muligheten i overtall helt i starten av perioden, og Sparta var nær en ny overtallscoring. Didrik Nøkleby Svendsen plukket opp pucken etter en dropp, gikk to skritt inn i banen og dundret pucken i stolpen. Men Storhamar slapp med skrekken.

Så bølget kampen fram og tilbake med flere gode muligheter til begge lag før Storhamar og Mikael Zettergren fikk straffe 12 minutter ut i perioden. Svensken dro til med et godt skudd, men pucken gikk rett i Johansens venstre stolpe og ut.

Men det skulle bli grunn til å juble i Amfi'n. 36 minutter og 21 sekunder ut i kampen fyrte Andreas Øksnes av et skudd som gikk via kølla til Reichenberg. Pucken landet til slutt på bladet til Erik de la Rose, som fikk en enkel oppgave med å sette inn utlikningen og sende lagene i garderoben på stillingen 1-1.

Grove forsvarsfeil ble avgjørende

Etter Storhamars solide avslutning på 2. periode trodde samtlige av de 2213 frammøtte tilskuerne at vertene skulle gå ut i hundre de siste 20 minuttene, men da kom de personlige feilene.

Fire minutter ut i perioden forærte Andreas Øksnes pucken til sin gamle lagkamerat Fredrik Lystad Jacobsen. Han spilte enkelt fri Jeff Jubinville som satte inn 1-2.

Tre minutter senere fortsatte Storhamar gavmildheten i egen sone. Oskar Östlund skulle bare gi Scott Hotham pucken, men pasningen ble altfor kort. Dermed kunne Nøkleby Svendsen runde svensken og sette inn gjestene tredje scoring.

Heldigvis for hjemmelaget svarte de fort. De kom to mot en og de la Rose serverte toppscorer Joakim Jensen. Målsniken bommet på sin første avslutning, men satte egen retur.

Det kokte skikkelig i sluttperioden og drøye sju minutter før slutt fikk Lystad Jacobsen pucken, kjempet seg forbi alt og alle, og sikret seieren for Sparta mot gamle lagkamerater.

For selv om Eirik Skadsdammen styrte inn 3-4-scoringen med sju sekunder igjen på klokka hjalp det så lite. Storhamar tapte nok en seriekamp i Hamar OL-Amfi.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Scott Hotham, Christian Bull - Magnus Lindahl, Mikael Zettergren, Joakim Jensen.

2. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Lars Løkken Østli, Patrik Bäärnhielm - Eirik Skadsdammen, Martin Blakseth Huse, Martin Rønnild.

4. rekke: Jimmy Andersson - Lars Erik Hesbråten, Jørgen Langdalen, Martin Gran.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.