• KROPPEN SA NEI: Christian Larrivée testet lysken i formiddag, men kapteinen ble ikke klar til storkampen. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Det har stormet rundt Jimmy Andersson de siste to ukene.

28. oktober sprakk nyheten om at svensken likevel ikke hadde søkt om norsk statsborgerskap, slik Andersson selv hadde påstått, og han ble umiddelbart satt ut av Storhamars spillertropp.

Lørdag hadde klubben tatt sin avgjørelse rundt svenskens framtid i klubben: Andersson ble værende i Storhamar, men han skulle bli regnet som klubbens åttende utlending framover, og han skulle ikke spille dagens viktige CHL-oppgjør mot TPS Turku.

Helomvending før storoppgjøret

Etter dagens formiddagstrening kan trener Aleksander Smirnov imidlertid røpe at klubben har gjort en helomvending før sin største kamp gjennom tidene. Andersson er tilbake på isen allerede tirsdag kveld.

- Jimmy spiller mot TPS Turku, bekrefter russeren.

I Magnus Eikrem Haugens skadefravær blir Andersson dermed én av sju rullerende backer i CHL-åttedelsfinalen.

- Jeg er glad for at han kan være en del av laget, sier Sasja tilfreds.

- Har vært tøft

Hovedpersonen selv, Jimmy Andersson, er minst like fornøyd med avgjørelsen som sin egen sjef.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i kveld. Det skal bli veldig godt å spille hockey igjen, og det er ekstremt kult å komme tilbake til nettopp denne kampen. Jeg gleder meg, smiler han.

Andersson har vært ordknapp overfor HA mens hans framtid i Storhamar har vært under lupen.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært tøft, men jeg er veldig takknemlig for støtten jeg har fått. Det har vært mange fine samtaler, og jeg har følt støtten fra flere hold - ikke minst fra gutta, sier mannen som ser fram til å legge bråket bak seg.

- Nå skal jeg ut på isen for å spille hockey igjen. Det skal bli godt å komme seg videre, avslutter han.

Larrivée spiller ikke

Mens backsjef Andersson er tilbake til tidenes største Storhamar-kamp, må de gule og blå klare seg uten en annen viktig brikke.

Christian Larrivée, som lenge har slitt med en vond lyske, tøyde og testet beinet på formiddagstreningen. Kanadieren var tidvis svært kvikk i bevegelsene og god på isen i Hamar OL-Amfi, men smertene var likevel ikke borte.

- Kampen kommer for tidlig for ham. Vi håper at han er klar til torsdagens kamp mot Sparta, men vi tar ingen sjanser i kveld, sier Smirnov.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00