• KROPPEN SA NEI: Christian Larrivée testet lysken i formiddag, men kapteinen ble ikke klar til storkampen. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Det har stormet rundt Jimmy Andersson de siste to ukene.

28. oktober sprakk nyheten om at svensken likevel ikke hadde søkt om norsk statsborgerskap, slik Andersson selv hadde påstått, og han ble umiddelbart satt ut av Storhamars spillertropp.

Lørdag hadde klubben tatt sin avgjørelse rundt svenskens framtid i klubben: Andersson ble værende i Storhamar, men han skulle bli regnet som klubbens åttende utlending framover, og han skulle ikke spille dagens viktige CHL-oppgjør mot TPS Turku.

Helomvending før storoppgjøret

Etter dagens formiddagstrening kan trener Aleksander Smirnov imidlertid røpe at klubben har gjort en helomvending før sin største kamp gjennom tidene. Andersson er tilbake på isen allerede tirsdag kveld.

- Jimmy spiller mot TPS Turku, bekrefter russeren.

I Magnus Eikrem Haugens skadefravær blir Andersson dermed én av sju rullerende backer i CHL-åttedelsfinalen.

- Jeg er glad for at han kan være en del av laget, sier Sasja tilfreds.

- Har vært tøft

Hovedpersonen selv, Jimmy Andersson, er minst like fornøyd med avgjørelsen som sin egen sjef.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i kveld. Det skal bli veldig godt å spille hockey igjen, og det er ekstremt kult å komme tilbake til nettopp denne kampen. Jeg gleder meg, smiler han.

Andersson har vært ordknapp overfor HA mens hans framtid i Storhamar har vært under lupen.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært tøft, men jeg er veldig takknemlig for støtten jeg har fått. Det har vært mange fine samtaler, og jeg har følt støtten fra flere hold - ikke minst fra gutta, sier mannen som ser fram til å legge bråket bak seg.

- Nå skal jeg ut på isen for å spille hockey igjen. Det skal bli godt å komme seg videre, avslutter han.

Larrivée spiller ikke

Mens backsjef Andersson er tilbake til tidenes største Storhamar-kamp, må de gule og blå klare seg uten en annen viktig brikke.

Christian Larrivée, som lenge har slitt med en vond lyske, tøyde og testet beinet på formiddagstreningen. Kanadieren var tidvis svært kvikk i bevegelsene og god på isen i Hamar OL-Amfi, men smertene var likevel ikke borte.

- Kampen kommer for tidlig for ham. Vi håper at han er klar til torsdagens kamp mot Sparta, men vi tar ingen sjanser i kveld, sier Smirnov.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.