På stillingen 4-3 til Storhamar ble Eirik Skadsdammen utsatt for en tøff takling i rundvantet i egen sone.

Didrik Nøkleby Svendsen kom inn fra en død vinkel på Skadsdammen og satte tilsynelatende inn en takling med skulderen mot hodet på Storhamar-spilleren, som så ganske rystet ut etter hendelsen.

Umiddelbart etter kampslutt diskuterte det sportslige apparatet rundt Storhamar om de skulle innrapportere hendelsen, noe de lørdag formiddag gjorde.

Foruten taklingen mot Skadsdammen, blir Nøkleby Svendsen også innrapportert for en hendelse etter kampslutt.

Bevisst takling mot hodet?

Sparta-spilleren prøvde å få til litt knuffing med flere av storhamarspillerne etter kampslutt, og var i munnhuggeri med Scott Hotham, før Sparta-spillereen gjorde flere kuttebevegelser mot egen strupe for å fortelle at han skal "ta" Storhamar-spilleren. 

Lagleder i Storhamar, Mathias Saxrud, forteller at de aldri var i tvil om de skulle innrapportere Sparta-spilleren.

- Vi mener Spartas spiller bevisst fullfører inn taklingen mot hodet til Eirik Skadsdammen i det han går inn i duellen, og at han ikke er interessert i pucken, men kun å ta Skadsdammen, forteller Saxrud til HA-sporten. 

Han forteller at de også reagerte kraftig på hendelsen etter kampslutt.

- Etter kampslutt viser Nøkleby Svendsen "dødstegnet" mot våre spillere. Det er åpenbart at Svendsen bør ilegges karantene på bakgrunn av "dødstegnet" som vi ikke synes hører hjemme i idretten, forteller laglederen.

Da HA-sporten kontakter Spartas hovedtrener Lenny Eriksson for å høre hvordan de stiller seg til innrapporteringen, kommer det hele som en overraskelse på svensken.

- Det har jeg ikke fått med meg at de har gjort. Så de har rapportert inn det, ja? spør Eriksson litt undrende. 

Ettersom han ikke hadde fått lest hverken rapporten, eller fått med seg taklingen fra Nøkleby Svendsen på Skadsdammen, ønsker ikke Sparta-treneren å kommentere saken ytterligere. 

Skadsdammen klar søndag

Skadsdammen forteller lørdag at han føler seg bra, etter et besøk hos Storhamars lege.

- Det går bra med meg. Jeg har bare en kul på hodet. Det kjennes ikke ut som jeg har fått noen hjernerystelse. Jeg har pratet med legen, som kan dette bedre enn jeg kan, så det kjennes bra ut i dag, forteller Skadsdammen.

Han er klar for kampen søndag kveld.

Han forteller at han er glad for at klubben innrapporterer hendelsen.

- Jeg visste ikke at de skulle innrapportere det før nå, men taklinger mot hodet vil vi ikke ha i hockey, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00