• BERGLUND-REKKA: Storhamars suksessrekke.
    FOTO: Fredrik Hubred Hagen.

Storhamar slo Vålerenga 4-2 i det siste møtet mellom lagene i seriespillet denne sesongen.

På Jordal måtte Dragons klare seg uten førstekeeper Andrew Engelage, og 19 år gamle Daniel Jørgensen voktet buret. Det gikk veldig bra for unggutten.

Mads Hansen (36) sto frem som en skikkelig vinner i kveld. Han blokkerte skudd, vant dropper, stoppet motstanderne og scoret to mål. Hansen leverte en praktkamp. 

- Det er utrolig morsomt å vinne her på Jordal. Vi gjør en kjempematch. Det er vanskelig å sammenligne matcher, men jeg synes faktisk vi var bedre i dag enn da vi vant i Stavanger (1-2). Den første perioden ender uten mål, men jeg synes fortsatt vi har god kontroll på det som skjer. Midtperioden dominerer vi totalt, før vi går ut og gjør en enda bedre tredje periode, sier kaptein Mads Hansen.

Pål Johnsen (38) har slitt med poengproduksjonen den siste tiden, men i dag var "Magic" tilbake med to målgivende pasninger. 

- Pål er utrolig viktig for meg i det offensive spillet. Han er playmakeren som gjør oss andre gode. I dag var Pål kjempegod, og det er gøy å se når han spiller sånn. Det er han som skal ha æren for den andre scoringen min, sier en beskjeden Hansen, som riktignok dro ut Steffen Søberg på sin andre scoring. 

Se bildegalleri fra oppgjøret her!

Målløs førsteperiode

Den unge keeper-erstatteren klarte seg bra i hatoppgjørets 20 åpningsminutter. Etter én periode var stillingen nemlig 0-0 i Vålerengas hjemmehall, og skuddstatistikken 6-7 fortalte om en tett, jevn og relativt tam åpning på klassikeren.

Vålerenga skapte de største målsjansene, men Jørgensen viste fram noen fine redninger, og mot slutten av perioden la Storhamar press på vertene.

Dragons-dominans

Presset fortsatte etter den første hvilen, og midtperioden var bare sekunder gammel da Joakim Jensen sendte av gårde et skudd. Fra død vinkel og vel så det banket Christian Larriveé til på returen, og Dragons kunne feire 1-0.

Fem minutter senere fant Dragons nettmaskene igjen. Etter et tungt trykk ble Mads Hansen stående alene med pucken foran Vålerenga-keeper Søberg, og kapteinen lirket inn nummer to for gjestene.

Vålerenga ble fullstendig overkjørt i andreperiodens åpning, men vertene kom gradvis mer med. To og et halvt minutt før periodeslutt, i Jacob Berglunds utvisningsfravær, kom også vertenes redusering. Storhamar fikk aldri klarert, og Francois Fortier satte til slutt inn 1-2 for Vålerenga.

TV-scoring

Tre minutter ute i tredjeperioden fikk Dragons spille i overtall. Luke Moffatt lirket inn 3-1 mot et passivt Vålerenga-forsvar.

Fem minutter senere satte Mads Hansen pucken i mål, men dommerne markerte ikke for scoring. Kampen fortsatte, men dommerne kikket omsider på TV-bildene, og etter en lang tenkepause ble Hansens nettkjenning godkjent. 

Mellom scoringen og dommernes TV-titting, hadde Patrik Bäärnhielm pådratt seg en tominutter. Selv om klokka ble stilt tilbake til øyeblikket da Hansen sendte inn 4-1, ble Bäärnheilms utvisning stående, og Tobias Lindström reduserte til 2-4 i overtallet.

Mer skjedde ikke på Jordal, og Dragons vant fortjent 4-2.

Storhamar stilte med følgende lag:

Daniel Jørgensen (Kaj Erik Nordtømme)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

2. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt

3. rekke: Lars Løkken Østli, Adrian Saxrud Danielsen - Pål Johnsen, Mads Hansen, Martin Gran

4. vingpar: Lars Erik Hesbråten, Ole Petter Øvergaard

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.