• videre: Storhamar er videre i CHL.
    FOTO: Fredrik Hubred Hagen

(Geneve-Servette - Storhamar 0-3).

Storhamar tok en ny ellevill seier da selveste Geneve-Servette ble banket i egen stue lørdag kveld.

Storhamar fikk det første målet, og så seg aldri tilbake.

veldig gode muligheter

Nå er det store muligheter for at de gule og blå går videre til sluttspillet. Hvis Storhamar vinner mot Geneve-Servette torsdag er avansementet i boks. Det samme gjelder dersom Storhamar tar minst ett poeng.

Dersom Storhamar skulle tape mot Geneve torsdag og få null poeng, så er sjansen for avansement fortsatt stor. Da vil i så fall Sparta ha fire poeng og Geneve fem fem poeng før den siste matchen. Og da må Sparta vinne i sudden death eller på straffer mot Geneve, pluss målforskjell i disfavør Storhamar, for at Storhamar ikke skal gå videre.

Aleksander Smirnov har stor tro på avansement:

- Vi har store muligheter til å gå videre, og det er utrolig moro. Jeg er utrolig stolt av gutta i dag, iskrigerne mine. Vi har spilt to kamper på to dager med mye reising og forsinkelser, men vi sto sammen som et lag. Flere av gutta går rundt med isposer etter å ha dekket skudd. 

spilte smart

Christian Bull ladet kanonen og banket til. Hampus Gustafsson styrte pucken i mål på en elegant måte etter 13.14, og dermed leder Storhamar 1-0 etter den første perioden i Geneve.

Geneve-Servette hadde pucken mest og trøkket på i åpningsperioden, men Storhamar-gutta holdt unna. Storhamar pådro seg hele åtte utvisningsminutter, og viste fram like godt undertallsspill som fredag. 

Midt i perioden fikk Eirik Skadsdammen i kølle i ansiktet, men dommerne blåste aldri. Skadsdammen ble sydd, men kom raskt utpå igjen. Etter den episoden var trener Aleksander Smirnov sint.

- Det føles deilig at det løsnet i dag. Vi har vært gode lenge, men ikke være effektive nok. I dag løsnet det, sier Hampus Gustafsson.

tok over

Storhamar tok like godt ledelsen 2-0 i midtperioden. Erik de la Rose sendte en guffen puck inn foran mål, og pucken havnet inne i buret via en Geneve-back. Mer ampert i denne perioden, og igjen fikk en Storhamar-spiller en skikkelig smell uten at dommerne reagerte. Martin Blakseth Huse fikk en albue i hodet og traff så vantet. Han segnet om, men kom seg på beina og spilte videre. Eirik Skadsdammen var alene med keeper midt i perioden, men keeperen reddet.

Erik de la Rose var glad for 2-0-scoringen.

- Det var deilig å få satt den i mål. Det var et viktig mål, og jeg er så glad på lagets vegne, sier han.

berglund-perle

Geneve-spillerne banker på, med veldig mange kilo og mye fysikk. Skaper flere store målsjanser, men Storhamar-spillerne er dyktige og litt heldige.

Så limte Jacob berglund pucken i krysset: 3-0. det holdt seg helt inn, og etterpå var det elleville jubescener.

fornøyd smirnov

Smirnov sa dette rett etter kampen:

- Vi spilte veldig bra. Jeg er veldig glad nå. Det er tøft å spille to kamper på 24 timer, men vi kjemper og står på, sa Smirnov i intervjuet rett etter kampen.

Han skryter også av av målvaktene sine.

-  Begge har stått gode kamper for oss, men hele laget har spilt bra, sier Smirnov.

Storhamars lag:

Målvakt: Robert Hestmann (Oskar Östlund).

1. rekke: Scott Hotham, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Erik de la Rose, Christian Bull - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Lars Løkken Østli, Andreas Øksnes - Martin Blakseth Huse, Mikael Zettergren, Martin Gran.

4. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Martin Rønnild, Lars Erik Hesbråten, Jørgen Langdalen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00