48-åringen fra Sarpsborg er en 24-timers hockeymann. Han snakker og tenker hockey døgnet rundt. Han er faglig sterk, viser et stort engasjement og går under kategorien en moderne trener som prioriterer høy intensitet og stor fart.

Ishockeyspillere som trenes av Sjur Robert Nilsen må regne med trene enda litt hardere enn de kanskje er vant til. Og han elsker spillere med god fysisk kapasitet.

Annen type en Smirnov

Siden Storhamar-ledelsen ikke viste større engasjement til å beholde Aleksander Smirnov, gir valget av Sjur Robert Nilsen også en viss mening. Han er en litt annen type. Han er selvsagt opptatt av resultater, men han er også veldig opptatt av utviklingen av individet. Han forstår dynamikken i laget, men vil at individet skal vokse. Det kan tenkes at unge spillere vil kunne få flere sjanser enn de gjorde under Aleksander Smirnov, så får vi se om Nilsen kan matche Sasjas evne til å prikke inn toppformen på laget når det gjelder som mest.

Og om han like god taktisk i kampens hete.

Skolert gjeng

Nilsen får med seg Torbjørn Orskaug som er en vinnerskalle av dimensjoner. Etter han ble klar for Wang var det ventet at Orskaug ville få en sentral rolle i Storhamar. Det er skolerte folk som nå skal styre skuta i Storhamar.

Mads Hansen, som sportssjef på Wang, er også litt samme typen. Det er hardt arbeid som skal ligge i bunn når Storhamar satser videre. Det vil bli banket inn tidlig i årsklassene.

Storhamar mener alvor med denne ansettelsen. 

Og med Pål Johnsen som fortsetter i trenerteamet som assistent, ser miksen veldig spennende ut.

Nilsens grundige tilnærming, kombinert med Orskaugs fandenivoldskhet og Johnsens litt mer lekne tilnærming til gravalvoret når det er behov for det, bør alles interesser i gruppa være ivaretatt.

Hard trening

Spillerne kan altså glede seg til en beinhard sommertrening med mye styrketrening og løpetrening på menyen. Og når istreningene kommer i gang, vil de se en trener som styrer mye av showet selv, selv om også Orskaug vil ta en del av disse treningene når temperaturen skal skrus opp enda et hakk.

Storhamars motstandere må regne med at de alltid møter et lag som er godt forberedt. Det er nemlig ikke den fasen Sjur Robert Nilsen taper hockeykamper.

Trenerpersonligheten hans er nok litt preget av hvordan han var som spiller. Da også sto han først og fremst for hardt arbeid. Med bakgrunn som spiller fra Sparta, Lillehammer, tyske EC Bad Nauheim og det norske landslaget har han en solid spillererfaring.

Med ti års erfaring som trener i Sparta, flere år som assistent på landslaget, to sesonger som assistent i Leksand og en kort periode som hovedtrener i Leksand før han fikk sparken der, er det en veldig rutinert hockeymann Storhamar har sikret seg.

Sa nei til etterlønn

Det er sikkert de som mener at Sjur Robert Nilsen ikke vil kunne måle seg med Aleksander Smirnov og er skeptiske fordi han ikke lyktes som hovedtrener i Leksand, men jeg vil berømme Storhamar for å ha funnet en solid erstatter og satt sammen et bra trenerteam som bør kunne være med på å holde på den gode hockeyentusiasmen i Norges hockeyby nummer én.

Dere skal også vite at Sjur Robert Nilsen sa fra seg etterlønnen han hadde krav på i Leksand.

Han mente han ikke fortjente den siden han hadde mislyktes.

Det er et solid karaktertrekk.

Som også gjør at vi kan vente at her kommer det en som vil gi alt for gul og blå suksess.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00