Tirsdag spiller Storhamar åttedelfinsale mot selveste TPS Turku i Finland.

TPS, som har vunnet 11 nasjonale mesterskap, har hatt noen tunge sesonger. Nå spås åttedelsfinalen mot Storhamar å bli tøff for den finske storklubben.

SE HER: Slik vurderes lagene

storhamar

Storhamar tapte den første CHL-kampen 2-3 hjemme mot Sparta Praha. Siden har laget slått Sparta Praha på bortebane, beseiret Genéve-Servette to ganger og vunnet begge mot Red Bull Salzburg. Dermed har laget tatt 15 av 18 poeng, noe som gir Storhamar hjemmebane fordel mot den finske klubben. TPS har tatt 13 poeng så langt i CHL.

Jacob Berglund, som står med seks målpoeng, blir dratt frem som Storhamars største offensive trussel.

Oskar Östlund ligger på femteplass på målvaktstatikken med elleville 96,32 i redningsprosent. Han har også et målsnitt på kun 1,25 baklengs i snitt pr. kamp.

Svenske Östlund har kun sluppet inn tre mål eller mer i èn kamp i løpet av serie- og CHL-spill denne høsten. Det skjedde i bortemøtet med Manglerud Star 11. oktober.

TPS

TPS, som er Aleksander Smirnovs tidligere arbeidsgiver, spiller hjemmekampene sine i HK Arena, som har en kapasitet på 11.820 tilskuere.

Dave Spina er Turkus fremste offensive spiller. Amerikaneren står med tre scoringer og fem målgivende pasninger så langt i CHL. 

På målvaktsiden har Teemu Lassila gjort sine saker godt. Han står med 94,37 i redningsprosent.

Bonsaksen tror på Storhamar

Tidligere i høst snakket HA-sporten med Aleksander Bonsaksen, og han tror Storhamar har gode muligheter mot finnene.

- TPS har vært veldig opp og ned de siste årene, og jeg tror Storhamar har gode muligheter til å gå videre, sa Bonsaksen, som kunne fortelle om mindre baner i Finland.

- Banene her er en del mindre enn hva som er vanlig i Norge. Det gjør at tempoet blir høyere, og lagene spiller ofte en mer fysisk og aggressiv hockey. Storhamar må være forberedt på at TPS kommer til å presse høyt, sa han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00