Det som åpnet så fantastisk for Storhamar, med scoring etter bare 50 (!) sekunder ble ikke den overlegne seieren mange hadde trodd.

For Lillehammer ga seg aldri. De visste dette var deres gyldne mulighet til å slå tilbake og snu kvartfinaleserien. Luke Moffatt ville det annerledes og kriget inn 4-3-målet i spilleforlengningen.

Hektisk 1. periode

Som tidligere nevnt tok det ikke lange stunden før hjemmelaget tok grep om kampen i Hamar OL-Amfi. Da Christian Larrivèe fikk muligheten i overtall etter 50 sekunder lot ikke kanadieren seg be to ganger. Via køllebladet til en Lillehammer-back gikk skuddet til Larrivèe i en høy bue over Brian Foster i gjestenes mål.

- De første periodene i de to foregående kampene har vi åpnet litt forsiktig, men i dag ble vi enige om å gå hardt ut fra første dropp. Det funket, smiler Eirik Skadsdammen til HA-sporten rett etter kampslutt.

Storhamar fortsatte kjøret mot Lillehammer-målet men Foster storspilte foran 4019 tilskuere.

Etter drøye 14 minutter fikk bortelaget sjansen i spill fem mot fire, og toppscorer Mikael Zettergren brukte ikke mer enn 16 sekunder i overtall på å finne nettmaskene bak Andrew Engelage.

Luke Moffatt var nære ved å sende Storhamar tilbake i føringen, men stolpen sto i veien for amerikaneren, og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

kloret seg fast

Storhamar føyk ut av startblokkene også i midtperioden, og det tok ikke lang tid før Joakim Jensen snek seg fram på en retur, og gjorde det han kan best, nemlig å sette pucken i mål. 2-1 til Storhamar.

Men nok en gang skulle en Storhamar-utvisning skape hodebry for trener Aleksander Smirnov. Velte Lindstad måtte sette seg, og Lillehammer utnyttet sitt andre power play på beste vis. Dag Morten Wehn til 2-2.

- Vi hadde god kontroll i fem mot fem i hele kveld. Der er vi det beste laget, men vi sliter i både over- og undertall. Det må vi skjerpe til torsdag, sier Skadsdammen.

Tett, jevnt og engstelig

Som i de to første kvartfinalene ble det en nervøs og engstelig 3. periode fra Storhamars side, hvor Lillehammer kom stadig mer med i kampen.

Men nok en gang dukket målsniken Jensen opp på en retur, sikker som banken var han og satte inn sitt andre for kvelden midtveis i tredje periode.

Bare minuttet senere fikk Jimmy Andersson to minutters utvisning for holding. Da var ikke Lillehammer vonde å be. Derek Arnold sørget for at bortelagets tredje overtall fikk samme utfall som de to første. Scoring, utlikning, 3-3.

Joakim Jensen hadde en av sine bedre dager på jobben, og halvminuttet før slutt dro han seg inn fra venstre og dundret pucken i metallet bak Foster.

Resultatet sto seg, og kampen gikk til sudden death.

- Jeg vet ikke hvorfor, men vi blir litt nervøse og forsiktige i 3. periode. Da gjør vi flere enkle feil, og klarer ikke opprettholde trykket, sier Skadsdammen.

Moffatt kriget inn seiersmålet

To slitne lag i spilleforlengningen sørget for at kampen sto og vippet. Enkeltmannsprestasjoner og enkle feil skapte store muligheter til begge lag, men det var Storhamar som kunne juble til slutt.

Etter 68 minutter og 18 sekunder falt avgjørelsen. Luke Moffatt gikk rundt Lillehammers mål og kriget inn 4-3-målet. Til ellevill jubel. 

- Det er utrolig deilig å vinne i sudden. Det blir en ekstra utløsning, alle hopper ut av boksen og jubler som om vi hadde tatt oss til en semifinale, sier Skadsdammen.

Nå har Storhamar så godt som en fot i semifinalen. Med 3-0 i kamper er èn seier alt de gule og blå trenger på de fire siste kampene. Første matchball er torsdag, borte i Kristins Hall.

- Vi må ta den kampen før vi eventuelt kan juble. Jeg tar ingenting for gitt. Vi snudde nesten 0-3 i kamper til seier mot Vålerenga i fjor. Så alt kan skje, sier Skadsdammen.

Snuoperasjon

Sparta så ut til å miste hjemmebanefordelen mot Lørenskog, men gikk fra 0-2 til 5-2 på drøye ti utrolige minutter. Også Frisk Asker slo til med svært viktig seier i NM-sluttspillet tirsdag.

– Det var en god kamp, og vi grep heldigvis sjansen da de ga oss den. Det var helt sykt og morsomt. Vi får mer energi av slikt, og det er viktig at supporterne er der og hjelper oss, sa tomålsscorer Fredrik Lystad Jacobsen ifølge Sarpsborg Arbeiderblad etter kampen.

Etter en målløs første periode fikk Lørenskog fart på sakene med scoringer av Jeff LoVecchio og Lars Erik Spets. Laget fra Romerike så ut til å gå til pause med 2-0, men like før annen periode var over reduserte Josh Godfrey for Sparta.

Det viste seg å bli en real vitamininnsprøytning, for hjemmelaget gikk voldsomt ut i siste periode og avgjorde kampen i løpet av ti elleville minutter.

Etter 29 sekunder utlignet Jonas Karlsson, før Jacobsen ga Sparta ledelsen i undertall minuttet etter. Samme mann ga sarpingene ledelsen etter ni minutter, og halvannet minutt senere fastsatte Magnus Nilsen resultatet til 5-2.

Dermed leder Sparta sluttspillserien 2-1 og har fremdeles hjemmebanefordel.

Det har også Frisk Asker etter å ha slått tilbake med 3-0 mot Vålerenga, samme sifre Frisk ble slått med i hovedstaden søndag. Connor Goggin scoret midtveis i annen periode, før Mathias Saksvik Baar og Torstein Nordrum sikret seieren mot slutten.

Også Frisk, som har vunnet begge oppgjør i Askerhallen så langt, ledet 2-1 i best av sju kamper.

Oilers vant igjen

Også seriemester Stavanger Oilers leder 3-0 og mangler en eneste seier på semifinaleplass etter å ha slått Stjernen 3-1 på hjemmebane tirsdag.

De fleste hadde spådd at Stavanger skulle gå enkelt videre, men laget fra Fredrikstad har bitt overraskende godt fra seg. Likevel tyder alt på den regjerende mesteren går videre til semifinalen. Laget kan avgjøre på bortebane torsdag.

Tommy Kristiansen, Nick Plastino og Christian Dahl-Andersen scoret for Oilers, mens David Trnavsky scoret Stjernens mål.

Storhamar stilte med dette laget:

Målvakt: Andrew Engelage (Kaj Erik Nordtømme)

1. femmer: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt

2. femmer: Magnus Eikrem Haugen, Jimmy Andersson - Martin Gran, Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten

3. femmer: Andreas Øksnes, Adrian Saxrud Danielsen - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

4. rekke: Jørgen Langdalen - Simen Sveen, Ole Petter Øvergaard, Vetle Lindstad

Fantastisk snuoperasjon da Sparta vant

I de andre kvartfinalene så Sparta ut til å miste hjemmebanefordelen mot Lørenskog, men gikk fra 0-2 til 5-2 på drøye ti utrolige minutter.

– Det var en god kamp, og vi grep heldigvis sjansen da de ga oss den. Det var helt sykt og morsomt. Vi får mer energi av slikt, og det er viktig at supporterne er der og hjelper oss, sa tomålsscorer Fredrik Lystad Jacobsen ifølge Sarpsborg Arbeiderblad etter kampen.

Dermed leder Sparta sluttspillserien 2-1 og har fremdeles hjemmebanefordel.

Også Frisk Asker slo til med svært viktig seier i NM-sluttspillet tirsdag.

De slo tilbake med 3-0 mot Vålerenga, samme sifre Frisk ble slått med i hovedstaden søndag. Connor Goggin scoret midtveis i annen periode, før Mathias Saksvik Baar og Torstein Nordrum sikret seieren mot slutten.

Også Frisk, som har vunnet begge oppgjør i Askerhallen så langt, ledet 2-1 i best av sju kamper.

Seriemester Stavanger Oilers leder 3-0 og mangler en eneste seier på semifinaleplass etter å ha slått Stjernen 3-1 på hjemmebane tirsdag.

Tommy Kristiansen, Nick Plastino og Christian Dahl-Andersen scoret for Oilers, mens David Trnavsky scoret Stjernens mål. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.