Utgangspunktet for saken er at Storhamar markedsfører torsdagens kamp som "damenes aften". De vil kjøre gratis inngang for jenter og damer for å øke interessen for hockey hos kvinner. Det var dette Kenneth Sjonfjell, som er sponsor, reagerte på. Han mente det var diskriminerende.

 Ville finne en løsning 

Kenneth Sjonfjell tok kontakt med Storhamar onsdag.

- Vi ville finne en løsning, og vi betaler for alle gutta. Jeg mener det er viktig å få fram budskapet med likestilling. Jeg vil hjelpe til for å holde dette innenfor lovens rammer, og at alle tenker seg om neste gang de planlegger et lignende prosjekt. Jeg skjønner intensjonen til Storhamar, og jeg har registrert at det er veldig mange som mener at arrangementet er bra, sier Kenneth Sjonfjell, som forteller at han ikke tenker på hva det siste utspillet vil koste.

- Bra initiativ

Daglig leder Patrik Bäärnhielm kommenterer utviklingen i saken slik:

- Vi hadde bare gode hensikter i denne saken. Vi ønsker å øke interessen for hockey hos kvinner. Det har aldri vært vår hensikt å diskriminere noen. Det med gratis inngang for alle var Sjonfjell sitt forslag. Det var et bra initiativ, og han fortsetter som sponsor hos oss. Damene skal fortsatt være i fokus på kampen torsdag, og det blir overraskelser for damene, sier Patrik Bäärnhielm.

Oppfordret til andre tiltak

Nestleder i likestillings- og diskrimineringsombudet, Elisabeth Lier Haugseth, kom med denne uttalelsen tirsdag:

- Det er fint at Storhamar Hockey ønsker å få opp interessen for hockey blant kvinner. Men måten de gjør det på her, vil fort kunne være lovstridig. Vi vil oppfordre Storhamar til å finne andre gode tiltak for å skape interesse for hockey hos kvinnene, sier Lier Haugseth.

  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.