Kenneth Sjonfjell har vært i kontakt med ledelsen i Storhamar Hockey. Han mener dette er diskriminering av kjønn.

- Dette er en prinsippsak. Likestilling er viktig, og jeg mener Storhamar burde sjekket dette bedre. Fram til kampen torsdag vil jeg vurdere hva jeg gjør med skiltreklamen vi har i hallen, sier Kenneth Sjonfjell.

- Forstår du hvorfor Storhamar gjør dette?

- Jeg ser at intensjonen er god.

Vurderer å bryte kontrakten

Sjonfjell vurderer også å avbryte sponsoravtalen han har med hockeyklubben, hvis Storhamar kjører opplegget med "damenes aften" som planlagt torsdag. Da møter de gule og blå Manglerud Star.

Daglig leder i Storhamar, Patrik Bäärnhielm, kommenterer saken slik:

- Vi vil gjerne ha flere damer på kampene. Der er det mye å hente, og det er grunnen til at vi prøver oss med gratis inngang for dem i torsdagens kamp. Vi håper noen får lyst til å komme tilbake på kamp. Det har aldri vært vår hensikt å diskriminere noen. Vi kommer til å lage en lignende kamp for menn, sier Patrik Bäärnhielm.

 - Leit at dette blir et problem

Arrangementsansvarlig Stein Onsrud har også vært i dialog med Sjonfjell.

- Det er veldig leit at dette blir et problem for en sponsor. Dette er bare godt ment fra Storhamars side. Vi mener prosjektet er bra. Klubben prøver å få opp interessen for hockey hos kvinner, sier Onsrud, som forteller at damenes aften vil gå som planlagt.

Oppfordrer til andre tiltak

Nestleder i likestillings- og diskrimineringsombudet, Elisabeth Lier Haugseth, kom med denne uttalelsen tirsdag:

- Det er fint at Storhamar Hockey ønsker å få opp interessen for hockey blant kvinner. Men måten de gjør det på her, vil fort kunne være lovstridig. Vi vil oppfordre Storhamar til å finne andre gode tiltak for å skape interesse for hockey hos kvinnene, sier Lier Haugseth.

  

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.