Storhamar har gjort en snuoperasjon få andre vil gjøre etter gutta fra Hamar vest. De gule og blå tapte hele 9-1 borte mot Stavanger 27. september, og laget lå helt nede på en skuffende 9. plass etter seks runder.

Men siden den kampen, er det ingen lag som har tatt flere poeng enn Dragons. Storhamar har kapret hele 65 poeng på 26 kamper etter dette, og nå ligger Dragons kun fem poeng bak fjorårets norgesmester, Stavanger Oilers.

skadene preget sesongstarten

Trener Aleksander Smirnov forteller om hva laget har gjort for å komme seg ut av den dårlige starten.

- Vi hadde fryktelig mange skader i starten av sesongen. Vi dro for eksempel til Stavanger med Anders Braavold, Magnus Eikrem Haugen og Erik de la Rose som backer, mens Mads Hansen og Lars Erik Hesbråten måtte spille forsvar siden vi ikke hadde noen andre. Da blir det tøft å kjempe mot et så godt lag, sier Smirnov og fortsetter: 

- Jeg følte egentlig ikke at vi var så dårlige i starten av sesongen, men vi slet foran begge målene. Det rant inn på oss i undertall, mens vi sjelden eller aldri scoret i power play, sier «Sasja».

Smirnov er også veldig fornøyd med hvordan utlendingene har prestert.

- Jeg har aldri i løpet av min karrière vært så fornøyd med importspillerne som jeg er nå - verken som spiller eller trener. Alle importene våre er gode spillere som bidrar positivt for laget, forteller Smirnov.

BERGLUND IMPONERT OVER «Sasja»

Jacob Berglund er en av nykommerne som virkelig har satt preg på Storhamar denne sesongen, og svensken er mektig imponert over måten Smirnov har snudd den dårlige starten på.

- «Sasja» har vært rolig og flink hele tiden. Det er nok mange trenere som ville blitt nervøse og stresset, men sånn ble han ikke. Han jobbet med det positive, noe som smittet over på oss andre, sier Berglund.

Berglund har levert mange poeng i rekke med Linus Johansson og Luke Moffatt siden de ble satt sammen.

- Vi finner hverandre bra i offensiv sone. Luke og Linus er utrolig gode på å holde motstanderne lavt i banen, og ofte scorer vi noen drittmål på det høye presset vi prøver på, sier Berglund.

andersson skryter av bredden i troppen

Jimmy Andersson har fortsatt ikke tapt etter ordinær tid i løpet av årets sesong. Svensken har spilt 16 kamper, men fortsatt ikke gått poengløs av banen.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg kom inn etter at laget hadde snudd trenden, så jeg skal ikke ha så mye ære for det, sier Andersson.

Andersson har spilt i Storhamar siden 2010, men har aldri opplevd et så sterkt lag som nå

- Nå har vi tre rekker som er i stand til å score, ikke bare en eller to. Vi er blitt satt godt sammen, avslutter Andersson.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00