(Kongsvinger - Storhamar 2-6)

Det ble ingen festaften i Kongsvinger Ishall denne søndagskvelden. Storhamar virket uinspirerte, redde og småfrustrerte, i en kamp som var preget av mange utvisninger, stygg køllebruk og flere farlige situasjoner. 

Christian Larrivée scoret ett mål og hadde to målgivende pasninger, men var likevel ikke veldig fornøyd etter kampen.

- Det viktigste i dag var bare å bli ferdig med matchen. Første periode er fryktelig svak, da gjør vi det veldig vanskelig for oss selv. Jeg synes egentlig andre periode er ganske bra, men vi detter litt ned igjen mot tredje periode, sier Larrivée.

Larrivée er kritisk til måten Kongsvinger spilte på. 

- Jeg må innrømme at jeg er glad for å være ferdig med Kongsvinger. Det føles litt rart å møte et lag som ikke prøver å spille hockey, men bare spiller stygt og er kranglete, sier en oppgitt Christian Larrivée.

to raske scoringer

Dragons åpnet kampen i et forrykende tempo, og etter 1:03 var stillingen 0-2. Da hadde allerede Jaokim Jensen og Patrik Bäärnhielm utnyttet svakt keeperspill av Jesper Ekeberg. 

Kongsvinger trengte en time-out for å våkne. Vertene kom seg høyere i banen, og etter åtte minutter fikk Kim Andrè Fremming stå umarkert foran Daniel Jørgensen. Han tok imot pucken, tok to skjær inn og sendte pucken opp i lengste kryss. 

Like Etterpå økte Joakim Jensen ledelsen foran mål. Oslo-gutten fikk en god pasning av Linus Johansson, fintet keeperen og satte pucken lekkert inn. 

På tampen av perioden klarte Fremming å lure inn en ny redusering. 

Larrivèe med kunstmål

Elgjeger Eirik Skadsdammen la på til 4-2 da han styrte inn et godt skudd fra Lars Løkken Østli.

Så fikk Larrivée god tid alene med keeper Ole Morten Furseth. Kanadieren bremset ned farten, men fintet likevel Furseth ned på rumpa og satte pucken over spakhansken. 

Luke Moffatt scoret periodens siste scoring. Linus Johansson la en vakker pasning på bakre stolpe, og Moffatt fikk en enkel jobb med å sette inn Storhamars sjette scoring. 

Den tredje perioden ble en transportetappe mot tre poeng. Storhamar prøvde å spille av perioden på en så profesjonell måte som mulig, mens vertene var mest opptatt med å sitte i utvisningsboksen.

Viktig tredjeplass

 Med Frisk Asker-seier samtidig som både Sparta Sarpsborg og Lørenskog tapte sine kamper, kan Asker-laget selv avgjøre om laget tar bronse i årets serie på egen is tirsdag.

Frisk Asker vant en jevn batalje 3-2 borte mot Lillehammer. Eric Castonguay og Denny Kearney sendte gjestene i ledelsen i midtperioden før vertene reduserte ved Joakim Eidsæther.

Derek Arnold utlignet tidlig i tredje periode, men Mikael Dokken ble matchvinner med sitt 3-2-mål. Tirsdag kommer Stjernen på besøk til Asker i den siste serierunden.

Stjernen har funnet flyten, mens Lørenskog har hatt en motsatt utvikling. Laget røk på sitt åttende strake tap. Steffen Thoresen gjorde 1-0, men derfra og inn var det nærmest svart for Kenneth Larsens gutter. Thoresen røk dessuten på en matchstraff for «spearing» – å stikke med kølla.

Jordan George, Tobias Hurrød, Michael Colavecchia og Rasmus Ericsson scoret Stjernens mål i 4-1-seieren.

Manglerud Star tok godt vare på at Sparta Sarpsborg ikke virket helt tent til kamp. Sparta tok ledelsen, men det unge Manglerud-laget hadde best moral selv om det ikke hadde noe å spille for. Raymond Bamberg og Michael Stenersen gjorde to mål hver. Bamberg fastsatte resultatet i åpent mål.

Slik spilles den siste serierunden tirsdag: Frisk Asker – Stjernen, Lørenskog – Stavanger, Sparta Sarpsborg – Lillehammer, Storhamar – Manglerud Star, Vålerenga – Kongsvinger. 

Storhamar stilte følgende lag:

Målvakt: Daniel Jørgensen (Andrew Engelage)

1. rekke: Lars Løkken Østli, Andreas Øksnes - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen

2. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Linus Johansson

3. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Martin Gran, Vetle Lindstad, Ole Petter Øvergaard

4. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Jørgen Langdalen, Simen Sveen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.