Storhamar slo Sparta i alle fem kampene i serien. Aleksander Smirnov ser at det kan gi laget hans litt ekstra sjøltillit inn i semifinalene, men han er veldig klar på at det er blanke ark nå.

– Vi må glemme det, legge det vekk. Nå starter vi på null. Vi må tenke på oss sjøl, og være best mulig forberedt, sier Smirnov.

Sammen med assistent Anders Kolbuholen har russeren en plan som de vil at spillerne skal følge.

Ikke la seg provosere

Her er de viktigste punktene i planen:

Fysisk spill: – Vi vant mange dueller, nærkamper i seriekampene mot Sparta, som spiller veldig fysisk. Vi tok utfordringen på en veldig bra måte, og det fysiske spillet er en av flere nøkler til suksess igjen, sier Smirnov Disiplin: – Det blir viktigere enn noen gang denne sesongen. Sparta-spillerne vil helt sikkert prøve å provosere. Da må vi vise disiplin og ha kalde hoder. Vi må unngå unødvendige utvisninger. Over- og undertallsspill er alltid viktig, spesielt i sluttspillet.Spille smart: – Vi må være tålmodige, ta kloke valg. Når det enkleste er best, må vi velge det. Vi må se an situasjonene, lese spillet, sier Aleksander Smirnov.

Lag med stor L

Lagmoral: – Alle må sette laget foran seg sjøl. Vi må framstå som et lag med stor L. Alle må gi 100 prosent, gutta må stå sammen. Vi har vært gode på disse tingene denne sesongen. Nå skal vi fortsette.

Ta drittjobbene: – Med det mener jeg først og fremst jobben uten puck. Det som kanskje ikke synes så godt for den vanlige tilskuer, men som er utrolig viktig for laget. Å våge: – Ta sjansene når de kommer. Det å være offensive i hodet. Vi må prøve når mulighetene dukker opp, sier Aleksander Smirnov.

– Engelage er best

– Er Sparta best offensivt eller defensivt?

– De er best på løpersiden. Vi må se opp for spillere som Henrik Malmström og Dion Knelsen. Sparta har gode, kreative løpere.

– Hva med keeperduellen?

– Det er to forskjellige keepertyper, men Andrew Engelage er bedre enn Tommy Johansen. Engelage er mer stabil. Han har vist veldig god form i det siste, sier Aleksander Smirnov.


Les også
SPORT Les Rune Steen Hansens kommentar.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.