Stavanger har festet et godt grep om «Bøtta» nå etter seieren tirsdag kveld, selv om Storhamarspillemessig var minst på høyde i den kampen.

Mens Aleksander Smirnov må presse hver kraftdråpe ut av sine beste spillere, får Petter Thoresens stjerner litt mer hvile i hver eneste finalekamp siden han har flere å ta av.

Men det kan hende det blir enda litt vanskeligere for Stavanger neste år.

For parallelt med denne maratonholmgangen, planlegger Storhamar for neste sesong.

Alt tyder nå på at laget fra Hamar vest vil bli et enda sterkere lag når neste sesong begynner med Champions League og en rekke flere kamper.

– Vi skal forsterke laget og ha en litt bredere stall, men ikke bare på grunn av Champions League. Også på grunn av det vi ser nå. Vi har snakket mye med Mads Hansen, som har ansvaret for talentutviklingen i klubben, og han mener vi trenger hardere konkurranse blant de unge som skal spille på A-laget. Det vil gjøre alle de unge spillerne bedre, sier Berge.

Broren til Linus

HA-sporten kan også avsløre at Storhamar jobber med flere nye spillere som snart kan signere kontrakter med klubben og følge etter spillere som Alexander Reichenberg, Mikael Zettergren og Christian Bull.

Nestemann inn kan være broren til Linus Johansson. Den storvokste backen Joel Johansson (24) er den nest mest poengplukkende backen i dansk eliteserie med 34 poeng på 33 matcher for Rungsted.

Unggutten Martin Rønnild (18) fra Fredrikstad, som spiller for Brynäs i Sverige, er et annet stortalent som Storhamar jobber med. Rønnild er en storvokst løper som kjenner Mads Hansen godt og som både Storhamar og flere norske klubber jobber med å hente tilbake til Norge.

– Det vil ikke komme mange flere etablerte dyre spillere til Storhamar, men disse spillerne her er typer vi føler kan tilføre oss noe, sier Berge.

Mer penger til sport

Han anslår at Storhamar i hvert fall vil kunne heve spillerbudsjettet fra fire millioner kroner til et sted mellom 4,5 og fem millioner kroner neste sesong.

Det skyldes ikke minst at klubben nå ser ut til å bli gjeldfri etter denne sesongen.

Forrige hjemmekamp ga blant annet en netto på 700.000 kroner for de gule blå. I sum kan det se ut som de drifter sesongen med en pluss på mellom 2,5 og tre millioner kroner. Det betyr at Storhamar er i null igjen når vi vet at «Fattige fettere» slettet tre millioner av klubbens gjeld på seks millioner kroner.

– Vi skal ikke kaste rundt oss med penger, men vi skal satse fornuftig og godt. Vi må være ambisiøse, for det blir ikke lettere å gå til finalen neste år selv om vi får et litt bedre lag. Vålerenga har stor sponsorinngang, Sparta satser hardt videre, Lørenskog gir seg ikke og Frisk Asker har fått blod på tann, mens Stavanger blir minst like vanskelige. Men i tillegg til sportslig framgang, er målet å få penger på bok, fastslår Njål Berge.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00