Noe av det som bekymret den nye styrelederen Stein Onsrud mest da han tok over i Dragons AS i sommer, var at det lå inne i budsjettet at klubben måtte selge hallnavnet for å komme i balanse i 2013.
Det skulle gi 1,2 millioner friske kroner i år, og litt mer på sikt.

Ligger an til null

Nå ligger hockeyklubben an til å komme i null uten å stresse med et navnesalg.
- Det er godt å slippe å ha det hengende over oss resten av året. Det er takket være at det går bra på andre områder. Vi må huske på at alt er relativt, og at vi har mye å jobbe med av ting som er fra perioden før vi overtok, men det ser litt lysere ut, sier Onsrud.

Pluss i driften

Også nytilsatt daglig leder Erik Kristiansen merker at pila peker i riktig retning.
- Det er utrolig morsomt etter at vi har jobbet i motvind lenge. Vi gikk i pluss på driften i september, og det ser ut som vi går i pluss i oktober. Det er fortsatt bra for driften om vi klarer å få til en god avtale for hallnavnet før nyttår, men vi er ikke dønn avhengige av det, sier Kristiansen.
Mens klubben tidligere kanskje fikk napp på en ny avtale etter et mange telefoner, kommer det nå henvendelser fra folk som har lyst til å bidra.
- Det er klart det mye lettere å selge et produkt som går bra, og der vi har et snitt på 3.000 tilskuere pr. kamp så langt. Når alt kommer til alt er det ingen som kommer for å se på hymner og gamle kampvideoer på kuben. De vil se ferske resultater, og det har de fått, smiler Kristiansen.

Aksjer på glid

Han anslår at klubben har fått, eller er i kontraktsfasen med, mellom 15 og 20 nye samarbeidspartnere siden seriestarten 15. september.
Det, sammen med tilskuerinntekter, gjør at klubbens prognose er på en million kroner i pluss sesongen 2013/2014.
- Tirsdag fikk vi dessuten beskjed om at vi har fått tv-kamp mot Sparta i november. Det er 10.000 kroner inn som vi ikke har budsjettert med.

Fortsatt mye jobb

Det gjenstår likevel mye jobb for Storhamar, ikke minst med aksjeemisjonen for å sikre klubben en god kapital i bunnen.
- Det har gått smått, men jeg føler at også det er litt på glid, og det skyldes også de sportslige resultatene. Vi håper det skal gi litt uttelling når vi intensiverer den jobben i november og desember, sier Erik Kristiansen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00