Seieren mot Vålerenga på Jordal Amfi tirsdag kveld kom etter en litt treg periode i serien.

I garderoben etter kampen var det veldig mye lettelse blandet inn i seiersrop og svettelukt.

– Det var ingen sexy seier, men det var en viktig seier. Dette betyr påfyll av energi. Det er veldig stor forskjell på seier og tap. Denne seieren gir viktig sjøltillit, og det er mye lettere å komme på neste trening, og jobbe videre mot neste mål – for alle, sier assistenttreneren, og fortsetter:

Viktig spillererfaring

– Det er mangel på sjøltillit det har gått på, og sjøltillit er ferskvare. Det går an å miste sjøltillit som trener også. Det kan bli litt grubling, og jeg evaluerer meg sjøl hele vegen. Denne oppturen gir viktig sjøltillit for oss trenere også.

Pål Johnsen har vært med på flere slike tunge perioder som spiller.

– Jeg har god nytte av at jeg har spilt sjøl i mange sesonger. Slike perioder kommer i løpet av en lang sesong. Det ble som nevnt mangel på sjøltillit, og det så sløvt og passivt ut. Gutta ble defensive i hodet, passive uten puck, og aggressiviteten forsvant. I stedet for å angripe blir du redd for å tape. Spillerne blir redde for å gjøre feil, tenker konsekvenser og blir feige. Det er klassisk. Det gikk ikke på innsats, sier Pål Johnsen.

CHL som bonus

Johnsen ga bevisst mye ros til spillerne i den tunge serieperioden.

– I slike perioder er det viktig å være ekstremt positiv. Når det går bra går det an å være litt tøffere. Dette er psykologi.

I Champions Hockey League har Storhamar imponert veldig mange.

– I CHL har vi ikke noe å tape. Det er ren bonus, sier Pål Johnsen, og fortsetter med det å takle presset:

– Forrige sesong var det ingen store forventninger til oss. Det er lenge siden forventningene lå der.Nå er vi tippet som et topplag, og dette må vi lære oss. Det handler om den klassiske setningen om å fokusere på arbeidsoppgaver, på hva vi skal gjøre, og prøve å stenge det andre ute.

Assistenttreneren var imponert over viljen og tælen de blågule markedsførte på Jordal tirsdag kveld.

– Jeg så flere gode tendenser. Flere spillere tok ansvar, og gikk foran for å vinne kampen. Nå skal vi jobbe videre – med mer energi, sier Pål Johnsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.