• MOT ØKONOMISK trygghet: Daglig leder i Storhamar Dragons Njål Berge er én av dem som har jobbet med å betale ned klubbens gjeld.

Men også utenfor isen går det Dragons veg om dagen: I løpet av ett snaut år har klubben, ifølge daglig leder Njål Berge, kvittet seg med over fem millioner kroner i gjeld. Det betyr at Berge & co. tar sikte på å stå igjen med kun én million kroner 1. april, da pengene som skal danne budsjettet for neste år, skal være på bordet.

- Hvis vi kjører videre med én million i gjeld, slipper vi unna en likviditetskrise som vil melde seg i februar mars, om vi fortsetter å nedbetale gjeld i samme tempo som nå, sier Berge før han fortsetter:

- Fra sist vår har vi satt av 250.000 - 300.000 kroner til gjeldsnedbetaling per måned. Dette har vi klart ved hjelp av et bidrag på tre millioner kroner fra Fattige Fettere og innsparinger på alle bauger og kanter. Vi har kuttet alle kostnader som ikke er sportslig relatert. Vi har et billigere lag i år enn i fjor. Vi har lavere utstyrsbudsjetter. Gutta bruker utstyret lengre og har ellers bidratt på en utrolig måte. Vi har kvitta oss med alle småutgifter og vurdert hver eneste utgift og avslått det aller meste fra innkjøp av viskelær til tape for spillerne. Vi har innført tak på lønninger og blitt møtt med positivitet fra alle hold. Ikke én eneste sjel har sutret over en supertrang økonomi, sier Berge som også bidrar:

Fortsatt økonomifokus

Den daglige lederen lager nemlig kampprogrammene som Kim Skogheim trykker gratis i regi av sitt firma, etter prinsippet om at alle monner drar.

- I tillegg jobber vi med å finne nye måter å tjene penger på, fortsetter Berge og nevner et seminar som klubben skal arrangere i februar neste år. Alle inntekter går til Dragons. Vi håper også å kunne arrangere noen flere dugnader og også dra litt mer ut av sponsormarkedet og til og med skaffe oss enda flere sponsorer til neste år, sier Berge som avkrefter at klubben begynner å bli velstående:

- Nei, vi holde fokus på økonomien i mange år framover og slett ikke bruke penger vi ikke har, sier en nøktern daglig leder.Like nøktern var mannen som åpnet scoringskalaset mot Sparta i Hamar OL-Amfi lørdag kveld.

Jensen startet

Joakim Jensen er sammen med rekkekamerat Eirik Skadsdammen, de eneste spillerne med norsk pass som lå blant topp-10 på poengplukkerlista til ishockeyforbundet. Men verken lørdagens scoring, eller plasseringen på poengplukkerlista kvalifiserer han til spill med flagget på brystet.

- Landslaget ofrer jeg ikke en tanke. Jeg hadde nok ikke sagt nei til å bli tatt ut, men hvis jeg ikke blir funnet god nok, er det helt greit, sier Jensen.

Så greit var det Joakim Jensen at han la grunnlaget for en overkjørsel av Sparta. Et viktig, tidlig mål ga gutta roen og tilskuerne troen. Da var mye gjort.

- Jeg synes vi hadde grei kontroll. De måtte jo ha overtallsspill for å få skudd på mål. I fem mot fem kom de gjerne en og en mot oss. De fikk det vanskelig mot vårt godt organiserte forsvar. Til sjuende og sist kontrollerte vi ut, sa Jensen som syntes Sparta laget en uverdig avslutning på kampen. Se annen sak.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.