Elite Academy er navnet på prosjektet som skal sikre at Storhamar får fram flere spillere fra egne rekker, som skal etablere seg på elitenivå.

Mads Hansen har per dags dato hovedansvaret for oppfølgingen av spillerne som er involvert i prosjektet, som hadde uoffisiell oppstart litt tidligere i sesongen.

Stor jobb

Prosjektet skal ta bedre vare på talentene som klubben mener er gode nok til å ta steget opp på A-laget.

– Vi ser at altfor mange kommer opp, men ikke blir noe. Det er en ganske stor jobb, fra å være en lovende junior- til en seniorspiller du kan stole på. Altfor få Hamar-gutter klarer å etablere seg og gjøre den jobben, forteller Hansen til HA-sporten.

Han nevner navn som Lars Løkken Østli og Andreas Øksnes som spillere som har klart å gå den veien det siste tiåret. Hansen mener det har vært vanskeligere for unge talenter å etablere seg i Storhamar, enn i mange andre klubber, og at utfordringen har blitt enda større nå når A-laget har blitt gode igjen.

Trangt om plassene

– Er det lagt godt nok til rette for å slippe til flere unggutter i klubben per i dag?

– Det er for trangt nå, forklarer Hansen, og forteller at bredden i dagens A-stall vanskeliggjør mulighetene for unge talenter.

– Ja, det er det. Det er noe vi diskuterer, om det er noe som kan, eller bør bli gjort annerledes. Det skal vi diskutere her. Samtidig er det ikke mange unge spillere som er fysisk rustet til å gå opp nå.

Anders Gulliksen har fått mange muligheter til å vise seg fram på A-laget denne sesongen. Simen Løvhaug Hansen har også fått et par sjanser med de store gutta. Hansen mener det kun er Gulliksen som per i dag er klar for å bekle en A-lagsrolle.

Inspirasjon og lærdom til det nye prosjektet har Hansen hentet mye av fra Brynäs, hvor han spilte i en årrekke. Spillerne som kommer inn under Hansens vinger vil få en tøff hverdag.

– De har krav på seg til å følge opplegget og instruksen de får. Skulle en spiller, nære A-laget, ikke følge det opplegget og trene det som kreves for å bli hockeyspiller, da er han ikke en del av eliteakademiet lenger.

– Det handler ofte om at de må forstå hva som kreves. Jeg tror mange tror de gjør det som kreves, men det er veldig langt fra sannheten, forklarer han videre til HA-sporten.

Talenter forsvinner

De siste sesongene har flere juniorspillere kommet opp og fått prøve seg på A-nivå, før de senere har forsvunnet ut fra klubben.

Eksempler på slike spillere er Eirik Børresen, Anders Braavold og Eirik Salsten.

– Det er klart at Christian Larrivée er viktigere for Sasja enn Anders Gulliksen. Jacob Berglund og Erik de la Rose er viktigere enn Simen Hansen. Men hvis vi skal forvente at Simen Hansen skal lede Storhamar om tre år, så har vi en stor jobb å gjøre. I andre klubber er det sportssjefer som følger opp den biten der. Den rollen har vi ikke i klubben her.

Hansen forteller at han har stor forståelse for viktigheten av et slikt prosjekt hos Aleksander Smirnov og Pål Johnsen.

– Det er ikke nytt at en ishockeyklubb jobber sånn. Det er kanskje nytt her. Pål er han jeg har snakket mest med rundt det, og han skal sitte tettere på dette prosjektet.

– Det finnes mange bra talenter i Hamar. Vi må klare å få fram flere spillere som skal være ledende på A-laget, sier Hansen, og håper firmaer og privatpersoner kjøper andeler i prosjektet, til 3.000 kroner, slik at rammevilkårene blir enda bedre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.