- Ja, jeg regner med det, hvis dem vil ha meg med, sier mannen med nest flest kamper for Storhamar Dragons gjennom alle tider. I løpet av sist sesong passerte han Mester Erik Kristiansen og står etter sist sesong med 694 kamper for de gule og blå. Denne kamprekka begynte i sesongen 1999/2000. På disse kampene har Eirik Skadsdammen (33) notert seg for 205 mål og 215 pasninger, til sammen 420 målpoeng. Dette er tall som avkrever respekt, selv om det er langt fram til Pål Johnsen (37) som også går på en ny sesong for Storhamar. Sammen med Johnsen, er Eirik Skadsdammen den store kontinuitetsbæreren i Storhamar Dragons.

Et selvsagt valg

På spørsmål om hvorfor han ikke har skrevet under før, svarer Skadsdammen: - Jeg regner med at dem har hatt mye å gjøre i klubben etter sesongslutt og jeg ville ikke mase. Men det ordner seg etter hvert, legger han til på sedvanlig rolig Skadsdammen-vis.

Det var mange som sperret opp øynene da Kongsvinger la seg langflate etter hockeyspilleren fra Lunderseter.

- Jeg var i kontakt med dem for å høre hva de hadde å si, men noe utover det, ble det ikke. Noe tilbud fra dem, fikk jeg aldri, men jeg gjorde det sikkert ganske klart for dem at for meg er det én klubb: Storhamar Dragons. Jeg vet ikke hva som skal til for å få meg bort herfra. Og skulle jeg spilt for Kongsvinger, måtte jeg ha pendlet hver eneste dag. Nei, for meg har ikke valget vært vanskelig.

En Kjernekar

At Skadsdammen har bestemt seg for å bli, er en kjempenyhet i supporterkretser i Storhamar. Han er elsket og respektert både som spiller og privatperson.

- Han er en typisk lagspiller som alltid gjør drittjobben og derfor ikke vises så mye. Skadsdammen har alltid vært lojalt mot det systemet som til enhver tid gjelder, og han er alltid godt forberedt og i god form. Motspillerne hater å møte ham, sier Lars Nikolaisen, statistikkfører som mer og mindre har fotfulgt Storhamar Dragons og spillerne på laget de siste 20 årene.

- Skadsdammen er også ekstremt treningsvillig. Han har vunnet hockeyspillernes tradisjonelle Ironman-konkurranse to ganger, og det er ikke spurver han konkurrerer mot. Skadsdammen har også en ekstrem mental styrke. Dette beviste han på måten han kom tilbake på etter to alvorlige skader to sesonger på rad. Jeg er helt sikker på at det faller steiner fra hjertene til mange supportere med Skadsdammens bekreftelse på at han fortsetter i Storhamar Dragons, sier Lars Nicolaisen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00