Forrige sesong slet Andreas Øksnes med skader hele året. Hamar-gutten spilte kun 15 kamper i løpet av sesongen.

Nå har 24-åringen startet sesongen bra, men lørdag smalt det i kroppen hans under bortemøtet med Geneve-Servette.

- Jeg fikk en smell i ribbeinet under kampen, og det var veldig vondt å fortsette, sier Øksnes, som fikk beskjed om at han må stå over returoppgjøret mot Geneve-Servette.

tøff takling

Det var midt i den tredje perioden at det smalt. Joakim Jensen presset en Geneve-spiller inn mot vantet, og taklingssterke Øksnes lot ikke muligheten gå fra seg. Det smalt hardt og høyt på rødlinja.

- Jeg ble litt overrasket da jeg fikk beskjed om karantenen. Men etter å ha sett situasjonen på video, så skjønner jeg hva jeg blir straffet for. Jeg prøver ikke å treffe ham i hodet, men skuldra og albuen kommer automatisk opp idet jeg takler, sier Øksnes.

Øksnes er tilbake i backpar med Lars Løkken Østli, og det synes han er trygt og godt.

- Lars er god å spille sammen med. Vi har vel spilt sammen i fire sesonger, så det er noe jeg liker godt. Vi vet alltid hva hverandre tenker og gjør, sier han.

viktig i undertall

Trener Aleksander Smirnov skulle gjerne sett Øksnes på is torsdag.

- Han er en viktig spiller for oss i undertall. Andreas er oppofrende og viktig i de situasjonene, sier Smirnov, og legger til:

- Men det er ingen krise om vi mangler en back. Vi har fortsatt syv gode backer, så denne situasjonen skal vi takle, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00