Sjur Robert Nilsen, som ble klar som hovedtrener i Storhamar fredag, mener hockey ikke er en jobb, men et engasjement.  Han kaller seg sjøl hockeynerd, og nå er 48-åringen klar for å jobbe med Storhamar-gutta.

- Spennende klubb

- Jobben i Storhamar var interessant fra første henvendelse. Miljø og kultur er viktig, og det er det mer enn nok av i Storhamar og Hamar. Det er en utrolig spennende klubb med rike tradisjoner, sier Sjur Robert Nilsen, som er spesielt imponert over dugnadsjobben som er blitt gjort for å gjenreise klubben.

- Det er proffe folk rundt klubben nå. De gjorde mye riktig i en vanskelig periode, og har bygd seg opp igjen. Det er veldig bra. Nå handler det om å videreføre den gode kulturen, sier 48-åringen, som også er mektig imponert over hockeyinteressen i Hamar og distriktet rundt.

Trene mye

Han er klar på at det fysiske er grunnmuren i hans hockeyfilosofi.

- Vi må være bra trent, vi må trene mye. Det gjelder utenfor isen også selvfølgelig. Så handler det om å utvikle et eget spill. Vi skal ha pucken mest mulig, samtidig skal det være et trygt og godt spill uten puck. Det er den kombinasjonen jeg jobber for å få til i mine lag, og alle vil jo vinne mesterskap. Men det koster å bli god, det må ofres noe.

Struktur er viktig for Sjur Robert Nilsen.

- Lagene som vinner titler har god struktur. Se på Stavanger. Du kjenner dem igjen om de spiller hjemme i DNB Arena eller i Manglerudhallen. 

teamwork fra a til å

Han er godt fornøyd med trenerteamet som er på plass i klubben.

- Jeg har jobbet sammen med Torbjørn Orskaug tidligere. Han er utrolig dyktig, og vi utfyller hverandre veldig bra. Pål Johnsen har et godt hockeyhode, og har opplevd mye som spiller sjøl. I tillegg blir Mads Hansen viktig med tanke på Wang og tilbudet til yngre spillere. Det er utrolig viktig å ha et godt trenerteam, for dette er teamwork fra a til å. Det er også viktig fordi jeg skal et engasjement med landslaget i tillegg, sier Sjur Robert Nilsen, som skal bosette seg i Hamar.

Han starter opp offisielt 1. juni.

 

Les også
SPORT Eksperter skryter av den nye Storhamar-treneren.
Les også
SPORT Les hva HAs sportsredaktør mener om ansettelsen av Sjur Robert Nilsen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.