463.903 kroner var det Storhamar yngres dro ut av sine 952 givere i 2014. Dette er drøye 76.000 kroner mer enn nummer to på lista: Brumunddal fotball.

- Vi er stolte av at så mange er med på og støtter oss og det vi driver med. Oppslutningen rundt grasrotandelen er en fin målestokk på engasjementet rundt Storhamar yngres hockey. Det er jo bare ett idrettslag du kan velge å gi grasrotandelen til. Dette viser derfor at vi har massiv støtte ute blant publikum, sier daglig leder i Storhamar yngres, Pål Morken.Noe av årsaken til at Storhamar yngres får såpass mye ut av grasrotandelen, var at yngres avdeling var offensive da nyvinningen ble innført som en slags erstatning for inntektene idretten fra kronespillautomatene.

Vil skaffe flere

- Vi var tidlig ute med å skaffe oss en fin portefølje da grasrotandelen ble innført, og vi har stort sett klart å vedlikeholde antallet spillere som gir sin spilleandel til oss. Jeg har merket meg at vi har mistet noen spillere det siste året og planlegger nå en ny innsats for å komme oss over 1.000 givere igjen. En trøst i dette er at spillerne har gått til Storhamar elite. Slik får det ingen praktisk betydning for verken elite eller yngres, ettersom vi har en felles strategi som går på at vi summerer beløpene og deler på to ved hver årsslutt.

Går til barna

- Det er ikke noe mål i seg selv å få inn så mye penger som mulig, selv om det er moro å se at beløpet vi får fra grasrotandelen, vokser. Pengene vi tar inn går til aktiviteter til barna og til å holde aktivitetene oppe og treningsavgiftene nede. De 463.000 kronene dette representerer er uhyre verdifulle midler for et idrettslag som vårt. Jeg er helt sikker på at både barn og foreldre ville ha merket det på treningstilbudet og lommeboka dersom vi ikke hadde hatt dette tilskuddet, som så langt har betydd et sikkert bidrag til driften av yngres avdeling og også et reisebidrag på de mest kostbare turene til lagene våre.

Tar ikke bidraget for gitt

Storhamar har dratt nytte av grasrotandelen i mange år nå. Likevel advarer Pål Morken mot å ta pengene for gitt.

- Vi budsjetterer med et fast bidrag fra grasrotandelen hvert år, men vi budsjetterer forsiktig.- Når vi deler potten med elite, ender vi med pluss 300.000 kroner på hver av oss. Da budsjetterer i med gode marginer. Det er nødvendig. Vi har ingen garanti for at vi beholder ordningen med grasrotandelen for all framtid og kan ikke gjøre oss helt avhengige av dem. Plutselig forsvinner ordninger, slik automatordningen forsvant. Mange sliter fortsatt med bortfallet av automatinntektene. Grasrotandelen er uhyre viktig, selv om den bare erstatter ti prosent av verdiene automatene representerte, sier Pål Morken.Han legger til at også momskompensasjonen har bidratt til å erstatte deler av automatinntektene.- Alt i alt er vi veldig glade i Norsk Tipping, sier Morken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.