• PÅ PLASS: Mats Zuccarello Aasen og Patrick Thoresen var på plass med resten av hockeylandslaget.
    FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD

Vålerenga - Storhamar (2-1).

Et heltent Storhamar-lag tok grep om kampen fra første drop og var det førende laget, men så kom utvisningene. 

Først dro Emil Lyngstad Sæteraas på seg to minutter før Mikkel Søgaard gjorde det samme. Med tre mann på isen hadde ikke Vålerenga noen vanskelig oppgave med å score åpningsmålet. Filip Gunnarsson satt pucken i nota etter 11.21.

Etter målet jevnet kampen seg ut og duellene haglet, uten at det kom flere scoringer. Utvisningene ble dermed ødeleggende for den første perioden.

Tenute-scoring

Vålerenga hadde momentum i starten av den andre perioden og kom seg til flere skumle sjanser uten uttelling i starten.

Etter hvert kom de gule og mer inn i kampen igjen. Da Storhamar ved en anledning midt i den andre perioden fikk muligheten i overtall, var ikke nykommeren Joey Tenute sen å be. Han kom med ord på seg om å være god i powerplay, og viste glimtvis hva han står for.

Canadieren ga seg ikke med å skyte, og fikk etter hvert uttelling. Etter å ha snappet opp et Vålerenga-oppspill, trampet Tenute inn i offensiv sone og klinket pucken i mål til 1-1 etter 36 minutter.

Gleden var kortvarig for et Storhamar-lag som så ut å være i dytten. Under ett minutt senere gikk nemlig Vålerenga rett tilbake til ledelsen da Thomas Olsen utnyttet en overgang og satt 2-1 bak Robert Hestmann.

Målløs tredje

Den tredje perioden endte målløs etter 20 tafatte minutter, og det var tydelig at dette var Storhamars første treningskamp for året. 

Dermed tapte Storhamar 2-1 i årets første treningskamp. 

På tribunen satt Hamar-mannen Patrick Thoresen.

- Det blir gjort masse feil og ting går fort for spillerne. Man henger ikke alltid med, og man ser tydelig at dette var den første treningskampen. Det er absolutt mye å gå på, men jeg er sikker på at det kommer til å bli bra, sier Thoresen.

- Storhamar ser hvassere ut

Han mener begge lag bør glede seg til den kommende sesongen.

- Begge lag har fått gode trenere og Vålerenga kommer til å være bra trent og godt forberedt, selv om de, spiller for spiller, ikke ser like bra ut. Storhamar ser hvassere ut på papiret, og de kommer til å være med helt i toppen. Men helt klart, det er mye å jobbe med ennå, sier Patrick Thoresen.

Storhamars lag:

1. rekke: Patrik Bäärnhielm, Martin Øvergaard - Simen André Edvardsen, Joey Tenute, Joakim Jensen.

2. rekke: Erik de la Rose, Simen Løvhaug Hansen - Martin Gran, Christian Larrívée, Anders Gulliksen.

3. rekke: Ole Emil Sæteraas Lyngstad, Lars Løkken Østli - Martin Rønnild, Martin Blakseth Huse, Mikael Zettergren.

4. rekke: Mikkel Søgaard, Magnus Eikrem Haugen - Hampus Gustafsson, Jørgen Langdalen, Alexander Reichenberg.

Målvakt: Robert Hestmann

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.