(Stavanger Oilers - Storhamar Dragons 1-2)

Storhamar leverte en praktkamp mot seriens vanskeligste motstander tirsdag kveld. 

Alexander Smirnovs gutter har dundret inn mål i bøtter og spann, men i dag var det den defensive Storhamar-versjonen som viste seg fra sin beste side. Storhamar blokkerte mange skudd, og bakerst sto Andrew Engelage en kanonkamp. 

Petter Thoresen var ikke overrasket over hvor gode Storhamar var i DNB Arena.

- Vi var ikke så hete som vi ønsker å være, men i førsteperioden har vi jo 18 skudd på mål. Og det er jo ikke planen deres å tillate oss å skyte 18 skudd, sier Thoresen og fortsetter: 

- Når Storhamar bestemmer seg for å spille defensiv hockey, så er dem best i landet på akkurat det. De scorer to mål, så legger de seg bakpå og tetter igjen. All kreditt til dem, avslutter Thoresen.

godt keeperspill av engelage

Storhamar ble satt under hardt press i den første perioden i DNB Arena, og Stavanger ledet skuddstatistikken hele 7-0 etter seks minutter.

Dragons fikk en bra mulighet da Eirik Skadsdammen fikk stå alene foran Henrik Holm i Stavanger-buret, men avslutningen til Lundersæter-mannen var ikke presis nok. 

Stavangers førsterekke med Jean-Michel Daoust, Josh Soares og Dan Kissel har fått mye rom i Storhamars sone. Den målkåte førsterekka har ofte holdt Storhamar lenge i egen sone, men Andrew Engelage har vært enorm bakerst.

larrivée og berglund gikk foran

Storhamar snudde kampen på hodet i midtperioden. Der Stavanger hadde skutt og trykket i starten, klarte Storhamar å svare med samme mynt i andreperioden. Christian Larrivée satte inn kampens første scoring da han fikk to muligheter for Holm.

Like etterpå skulle Storhamars supersvensker gjøre vondt til verre for Stavanger. Berglund raidet elengant over hele isen, før han gikk rundt mål og la en nydelig pasning til Linus Johansson. Han tok imot og satte pucken kontant opp i nærmeste kryss, og Dragons ledet 2-0 i DNB Arena.

ofret seg på slutten

Storhamar så godt forberedt ut på Stavangers hardkjør i tredjeperioden. Stavanger dumpet pucker ned og jobbet etter, men Strorhamar gjorde jobben enkel for seg selv med å legge pucker ut i midten. 

Petter Røste Fossen reduserte med fem minutter igjen å spille. Stavanger hadde holdt Storhamar lenge inne i egen sone, og plutselig spratt pucken ned foran Engelage. Røste Fossen gjorde ingen feil, og reduseringen var et faktum.

Stavanger kjempet hardt for utlikningsmålet, og var utrolig nærme da Jean-Michel Daoust skjøt mot åpent mål. Pucken var på veg forbi Engelage,  men Lars Løkken Østli kastet seg ned og blokkerte pucken. 


Storhamar stilte med dette laget: I mål: Andrew Engelage (Daniel Jøgensen)

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Lars Erik Hesbråten, Mads Hansen, Martin Gran.

3. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Linus Johansson, Jacob Berglund, Luke Moffatt.

4. vingpar: Ole Petter Øvergaard, Anders Gulliksen.

Les også
SPORT Les Rune Steen Hansens kommentar.
Les også
SPORT Kl.18.30: Følg Oilers-Dragons her!
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.