Det ble kjent i HA i går at landslagstrener Ørjan Løvdal ønsker en motivert Salsten med seg til U20-VM ved årsskiftet. Nå har de begge tatt første skritt.

- Jeg er motivert

Salsten er en av tre Storhamar-spillere i U20-troppen til firenasjonersturneringen i Sveits 7-10. november.

- Jeg har hatt en dialog med Ørjan i forkant av uttaket. Vi har ikke pratet VM, men jeg regner med at vi kommer til å gjøre det i løpet av oppholdet i Sveits. Da kommer jeg til å fortelle ham at jeg har lyst til å spille VM. Jeg er motivert for det, sier talentet til h-a.no.

Mandag hadde han ikke bestemt seg for om han skulle satse mot VM eller ikke.

Trappet ned

Salsten debuterte for Storhamars elitelag som 16-åring, og var i fjorårssesongen en fast del av Michael Smithursts mannskap. I sommer meldte han at han ville trappe ned til klubbens U20-lag og gi seg med elitesatsingen. Motivasjonen er på veg tilbake.

- Jeg ønsker å vise at jeg er i form, og satser på å gjøre mye av det jeg har gjort før: Spille mitt spill, ta ansvar og gå foran, sier han.

To klubbkompiser er med

Norge møter Sveits, Slovakia og Tyskland i turneringen. Også Salstens klubbkompiser Eirik Dagfinrud og Magnus Eikrem Haugen er en del av troppen.

- Vi må alle ta for oss og gi alt, for å vise at vi fortjener plassen. De tre respektive nasjonene skal vi også møte i VM, så det blir fint å vite hvordan vi ligger an i forhold til dem. Men vi har klart oss greit mot de samme lagene før, og mulighetene er absolutt til stede, fortsetter Salsten.

Vil ikke prate A-lag

HA skrev mandag at en VM-satsing krever comeback både på trening og i kamp for A-laget.

- Men nå handler det om denne turneringen først, og at jeg er motivert for VM-spill. Resten får vi komme tilbake til, slutter Salsten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.