Den høyreiste svensken (188 cm) skal spille for Storhamar kommende sesong og kan knapt vente med å sette på seg skøytene.

Lørdag er første økt på is, mens han i dag, med resten av laget, skal gjennomgå diverse fysiske tester med blant annet 3000 meter, knebøy og benkpress.

- Jeg har ikke vært på is ennå i år, så det ser jeg fram imot. Testene gleder jeg meg vel ikke like mye til, men det skal bli godt å få det unna, sier Despotovic.

Fikk en god følelse

Etter at kontrakten hans med Nyköping gikk ut etter sesongen i fjor, har han vært på jakt etter ny klubb.

- Jeg ville til et annet land enn Sverige. Jeg ville prøve noe nytt, sier han.

Derfor passet det bra da Storhamar tok kontakt.

- Jeg har hørt mye bra om Norsk hockey, og jeg tror det skal passe meg veldig godt. Jeg fikk en god følelse av Storhamar og prosessen gikk fort, sier han, mens han pakket ut av en diger hockeybag.

Etter en kjapp tur i korridorene i OL-amfi'n var han overbevist.

- Jeg er imponert. Det seg jo veldig bra ut her.

Despotovic spiller ving med høyre fatning. Han beskriver seg selv som en pasningsspiller.

- Jeg er en tovegsspiller, men kommer nok til å tilføre mest i det offensive spillet.

- Er du en typisk målscorer?

- Jeg scorer mål også, men har oftest flere assists. Jeg er en pasningsspiller, sier han, og legger til:

- Jeg har forventninger til meg selv og det jeg skal få til her. Som sagt er det først og fremst i det offensive jeg skal stå fram, men også bakover.

- Jeg har fått med meg at Storhamar var i semifinale i fjor. Jeg vil gjerne komme enda lenger denne sesongen, sier han.

Fornøyd med laget

Rune Gulliksen har jobbet med å få på plass Despotovic. Han føler seg komfortabel på at svensken er et godt tilskudd i Dragons-stallen.

- Vi har forventninger til han. Han er en solid og ung spiller som passer godt inn hos oss, sier Gulliksen.

Han er stort sett fornøyd med troppen og spillerne som er på plass før neste sesong.

- De tre første rekkene skal være veldig solide. Så får unggutta muligheten i fjerderekka, sier Gulliksen og legger til:

- Eneste minus er at stallen er ganske tynn. Vi blir sårbare for skader.

Senere i går kveld var også Linus Johansson på plass i Norge, mens Erik De la Rose kommer i nærmeste framtid. Andrew Engelage slutter seg til laget søndag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.