Jacob Berglund fikk en skikkelig trøkk på slutten av kampen mot Sparta. Det sto 59.19 på klokka da Niklas Roest kom med albuen høyt. I tillegg til å måtte sy ett sting i leppa måtte Berglund besøke tannlegen med to knekte tenner.

- Kunne gått verre

Dagen etter taklingen var Berglund rolig, men det var ikke noe tvil om hva han mente:

– Det kunne gått mye verre. Det var en veldig unødvendig takling på stillingen 4–1 til oss. Jeg fikk en smell i ansiktet forrige sesong også. Det var de samme tennene som fikk juling nå.

Roest som nå kan nå få flere kampers karantene for taklingen har for første gang uttalt seg, etter at han fikk matchstraff med bare sekunder igjen av kampen i Hamar OL-Amfi lørdag.

- Aldri meningen å skade Berglund

- For det første er det veldig trist at resultatet av den hendelsen skulle bli slik som den ble. Det var aldri meningen fra min side å skade Berglund, sier en lite fornøyd Niklas Roest til Sarpsborg Arbeiderblad som har gjort intervjuet med Sparta-spilleren.

Sparta-forwarden sier at han selv har fått flere smeller i hodet gjennom sin karrière, og at han har lært seg til å forsvare seg. Det var albuen Roest brukte for å forsvare seg da den traff Berglund i ansiktet.

Roest forklarer situasjonen slik til SA:

- Jeg fikk en pasning og fikk pucken mellom beina. Forsøkte å ta vare på den samtidig som jeg hadde en Storhamar-spiller ved siden av. Plutselig ser jeg en Storhamar-spiller kommer i stor fart mot. I en ren refleks, for å forsvare meg, setter jeg opp albuen. Dessverre treffer den ham i ansiktet, forteller Roest som mener det var rett beslutning av dommerne å sende han rett i dusjen.

– Ja, det var riktig og jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage det som skjedde. Slikt skal ikke skje på hockeybanen og at Storhamar-spillerne reagerte er naturlig. Det ville også vi i Sparta gjort, sier Roest til Sarpsborg Arbeiderblad.

Liker ikke Dragons ufine reaksjoner

Det landslagsspilleren ikke liker er det han mener er ufine reaksjonen fra trenere og andre i Storhamar Dragons. 

– Alle vet at ting skjer fort i hockey og det er aldri i mine tanker å skade noen uansett, sier Sparta-kapteinen til SA. 

Dommerne har sendt inn en rapport. Klubbene får også sjansen til å uttale seg i saken. Så sendes rapportene til disiplinærutvalget, som blir enige om en straff. 

Hvis det blir flere enn to kampers karantene kan klubbene be om fornyet behandling, som er det samme som en anke.

Les også
SPORT

HATV: Se Rinkside nå

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00