Det er Mathias Saxrud, til daglig manager for A-laget, som har tegnet drakta for hockeyklubben, som nå går fra Storhamar Dragons til Storhamar Ishockey.

– Det er en retrodrakt med utgangspunkt i drakta fra 1967. Det har vært utrolig spennende å jobbe med dette prosjektet. Dette er røttene til klubben, sier Mathias Saxrud, som har samarbeidet med daglig leder Njål Berge og Storhamar-guru Lars Nikolaisen.

Her forteller Njål Berge om vegen tilbake til røttene, og hvorfor de vil bygge opp igjen ruina:

– Det er mange som har kommet til meg og fortalt at de savner ruina og den gamle logoen til Storhamar. Det at vi forandrer nå er med bakgrunn i sterke ønsker fra mange i klubben. Dette er ikke noe vi tok initiativet til.

– Jeg tenkte først at vi skulle vente til etter sesongen med å bytte, men det var et unisont ønske fra flere om å forandre så fort som mulig, og timingen viste seg å være bra. Det er 30 år siden gjennombruddet i sluttspillet og det er 20 år siden det første NM-gullet, sier Njål Berge.

samler gamle helter

Berge har planer om å invitere tidligere spillere og ledere til en seanse i forbindelse med kampen mot Manglerud Star.

– Vi vil hedre de som bygde opp klubben. Det har vi vært for dårlige til. Hele denne prosessen skal vise at vi viderefører den stolte historien til klubben. Denne drakta er et bra signal på hva slags klubb vi ønsker å være, sier Berge, og fortsetter:

– Dragen har vært med oss i 17 år. Folk vil identifisere seg mer med Storhamar-navnet. Den gangen dragen kom inn skulle alt være fint og flott, og det var NHL-preg på mye. Vi er opptatt av kjernen, og det er å spille god ishockey.

Njål Berge ser at dragen er et fint symbol for de yngste.

– Hvis yngres vil kan de gjerne videreføre dragen.

Njål Berge ser for seg at de vil fase inn den gamle SIL-logoen i profileringen gradvis.

Han sier dette om den ildsprutende dragen, som spillerne kommer ut gjennom før kampen:

– Vi jobber med nye planer for åpningsshowet, og vil komme tilbake til det, sier Storhamars daglige leder.

Berge forteller at han personlig ser en ekstra verdi med å bytte tilbake til ruinene.

– Vi skal aldri ruinere klubben igjen. Det er viktig for meg, sier Berge, som er flink til å skryte av dugnadsgjengen som jobber i og for Storhamar nå.

De har gjenreist klubben, som nå vil genreise ruina.

Logo fra 1930-tallet

Det var i 1998 at Storhamar Dragons ble født. Ruina har vært Storhamar Idrettslags logo siden 1930-tallet, med små endringer. Logoen kom på drakta til hockeyklubben på Hamar vest i 1967, og fra 2005 har gamlelogoen vært et skuldermerke på drakta.

Nå kommer den altså i front.

Søndag reiser Storhamar-gutta til Fredrikstad og bortemøte med Stjernen. Jacob Berglund endte opp med kun matchstraff mot Lørenskog, og spiller.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.