Det blir en litt annerledes sesongoppkjøring for Storhamar på grunn av at de gule og blå er kvalifisert til spill i Champions Hockey League (CHL).

Aleksander Smirnov og teamet hans har ikke lagt alle planene i detalj ennå, men russeren har noen tanker om opplegget. Her kan du se hvem Storhamar kan møte i CHL:

TREKNING 13. MAI

Trekningen skjer i Praha 13. mai i forbindelse med VM i ishockey.

Forrige sesong var Stavanger og Vålerenga Norges representanter. Nå har altså Storhamar byttet plass med Oslo-laget.

Her er de andre kvalifiserte klubbene med nasjon i parentes: Red Bull Salzburg, Vienna Capitols, Black Wings Linz, KAC Klagenfurt (Østerrike), HC Litvinov, Ocerlari Trinec, Sparta Praha, Vitkovice Ostrava, HC Pardubice, Bili Tygri Liberec (Tsjekkia), IFK Helsinki, JYP Jyväskylä, KaIPa Kuopio, Karpat Oulu, Tappara Tampere, TPS Turku, Lukko Rauma, Espoo Blues (Finland), Adler Mannheim, Eisbären Berlin, ERC Ingolstadt, Krefeld Pinguine, Red Bull München, Düsseldorfer EG (Tyskland), Djurgården, Färjestad, Frölunda, HV 71, Linköping, Luleå, Skellefteå, Växsjö (Sverige), EV Zug, Freibourg, SC Bern, ZSC Zürich, HC Davos, Genève-Servette (Sveits), Neman Grodno (Hviterussland), Sheffield Steelers, Braehead Clan (Storbritannia), Gap Rapaces, Grenoble (Frankrike), Sønderjyske (Danmark), HC Kosice (Slovakia).

– Spennende sesong

Aleksander Smirnov tar altså sikte på at de starter oppkjøringen til neste sesong allerede i slutten av juli.

- Spillerne får drøye to uker fri nå. De yngste gutta starter opp med trening rundt 4. mai, mens resten kjører på fra midten av mai. I månedsskifte juni/juli er planen at alle får et par ukers ferie, sier Aleksander Smirnov, som gleder seg til flere utfordringer.

– Sesongen vil starte litt tidligere nå. Vi skal være klare til CHL-starten, og så kommer seriestarten. Vi jobber med å få til et par treningskamper før CHL-kampene. Det blir en spennende sesong med mye god læring. Mange får kjenne på internasjonal hockey. Det er et annet nivå.

Bedre og bredere stall

Storhamar-treneren satt i møte med Sjur Rakstad-Larsen og Rune Gulliksen fra eliteutvalget i går kveld for å diskutere spillerstallen og opplegget.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi har hele 14 spillere på kontrakt allerede. Jeg tror vi vil få en bedre og bredere stall neste sesong, sier Smirnov.

Champions Hockey League drar i gang med 48 lag fra 12 nasjoner. Det blir 16 puljer med tre lag i hver i gruppespillet.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.