Den gamle tilskuerrekorden for en treningskamp i Hamar var 1.506 tilskuere mot Djurgården i 2004.

– Vi skal innrømme at vi ble tatt litt på senga. Det kom overraskende mange, og det var jo ny rekord for en treningskamp. Vi tar noen grep før neste kamp for at ting skal flyte litt bedre. 1.664 tilskuere sier mye om interessen nå, sier markeds- og arrangementssjef Mathias Saxrud.

– Pila peker rett til værs

Interessen for ishockey i Hamar-området bare øker. Det var rundt 1.200 til stede på den første istreninga. Supporterne fylte opp en hel buss til bortekampen mot Vålerenga fredag. I tillegg var det mange som tok turen til Oslo i egen bil.

– Hockeyinteressen er helt rå. Det strømmer på med telefoner og mail, sier Mathias Saxrud.

– Pila peker rett til værs, og det er veldig moro. Men vi kan ikke hvile på laurbærene. Det er bare å kjøre på, sier daglig leder Jostein Smeby.

Til nå er det altså solgt 714 sesongkort til privatpersoner. I tillegg kommer 250 sesongkort til bedrifter.

Målet er 1.000 sesongkort

– Vi har aldri solgt så mange sesongkort til privatpersoner før, og det skjer uten at vi har gjort noe spesielt for å få det til. Folk er bare så interessert i Storhamar og ishockey, og det er vi veldig takknemlige for. Målet for sesongkort for privatpersoner må være 1.000 sesongkort, sier Saxrud.

Saxrud har noen tanker om hvorfor interessen er så enormt stor.

– Jeg tror folk føler seg inkludert her. Det er jordnært. Her finner du alle typer mennesker i alle aldre. Det er en møteplass for mange, og mitt inntrykk er at alle føler seg velkomne. Det er akkurat den profilen vi vil ha.

– Mange sesongkort gir også en sikrere økonomi for oss. De som hadde sesongkort forrige sesong hadde en frist til 1. juli for å sikre seg det samme setet også denne sesongen. I løpet av veldig kort tid var det gjort, sier Smeby.

Håper på sju sponsor-mill.

Sponsorbudsjettet er på seks millioner kroner.

– Målet er sju millioner, og vi har et godt håp om å klare det. Det er bra respons blant samarbeidspartnerne også, sier Saxrud.

PS! Serieåpningen mot Vålerenga er flyttet fra søndag 11. september til lørdag 10. september. Det er nemlig TV-kamp.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00