Etter 1-3-tapet i Stavanger halvannen uke tilbake har Storhamar virkelig fått vind i seilene.

Sparta Sarpsborg og Kongsvinger ble slått 9-2 og 8-0, før maskineriet fra Hamar vest søndag malte ned Manglerud Star og vant 6-0 i Hamar OL-Amfi.

SE OGSÅ: Alexander Reichenberg er lettet etter comebacket.

Tar ikke av

Men selv om stortriumfene kommer som perler på en snor, og selv om Storhamar på tre kamper har opparbeidet den svimlende målforskjellen 23-2, beholder Jacob Berglund bakkekontakten. 

- Det var mye som var litt halvveis for oss i dag. Så lenge vi vinner, er vi selvsagt fornøyde, men spillemessig er dette en helt ok mat, sier den gullhjelmutstyrte svensken.

Konfrontert med den elleville målforskjellen vedgår riktig nok Berglund at Storhamar er i ferd med å finne sluttspillformen.

- Vi slipper til veldig lite bakover, og vi holder nullen for andre gang på rad. Når vi i tillegg får til så mye framover hver gang, er det klart vi gjør noe riktig, sier han og fortsetter.

- Det er viktig at vi finner flyten før sluttspillet. Det er det eneste som betyr noe.

Glimrende overtall

Storhamar slet lenge tungt i overtall denne sesongen, og fram til nyttår var det knapt merkbart at Aleksander Smirnovs mannskap hadde én spiller ekstra på isen.

De siste ukene har utvisningsminutter fått motstandere til å skjelve i buksene, og mot MS resulterte seks overtall i tre ganger hjemmejubel.

- Hvordan har dere blitt så mye sterkere i power play?

- Nei, jeg vet ikke riktig. Vi har egentlig ikke gjort noe spesielt, men vi har snakket mye om det på trening. Vi fokuserer på å få flere skudd på mål i overtall. Det har i hvert fall gitt resultater i de siste kampene, svarer Berglund og fortsetter:

- Det er også viktig med tanke på sluttspillet, der power-play-scoringer kan være helt avgjørende.

Solid gjennomføring

Ti strålende sekunder fikk formsterke Storhamars festuker til å fortsette i første periode mot MS.

Martin Blakseth Huse utnyttet en usannsynlig åpning da han fant veien til lengste kryss fra nærmest død vinkel etter 7.52, og bare ti sekunder senere doblet Eirik Skadsdammen forspranget etter Christian Larrivées fantastiske forarbeid og backhandpass fra høyre.

Da de blågule fikk sin første sjanse med én mann mer på isen midtveis i andre periode, kom nummer tre. Joakim Jensen ga Scott Hotham muligheten til å sikte fra blålinja, og backen satte inn 3-0.

Med drøye tre minutter igjen av midtperioden gjentok Storhamar overtallssuksessen. Berglund smekket vertenes fjerde inn mellom beina til målvakt Andrew Hare.

Seks minutter ut i  tredje periode kunne Storhamar feire en ny overtallsscoring. Eirik Skadsdammen fanget opp en retur og kjempet nummer fem over målstreken.

Bare sekunder senere kom 6-0. Berglund fant en umarkert Patrik Bäärnhielm i slottet, og sistnevnte fastsatte sluttresultatet til 6-0.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Christian Bull, Scott Hotham - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Andreas Øksnes, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Jacob Berglund, Martin Gran.

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Patrik Bäärnhielm - Alexander Reichenberg, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen - Anders Gulliksen, Martin Blakseth Huse, Hampus Gustafsson.

Lars Løkken Østli sliter med en skade i hånden, mens Jimmy Andersson er satt ut av laget.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00