HAMAR: I likhet med Alexander Rybak, drar Patrick Thoresen til Russland på eventyr.

Rybak ble en braksuksess.
Det håper Thoresen på å bli også.
Men han innrømmer at det er et ekstra press på ham, som en av tre utlendinger i laget.
- Det er en tynn linje mellom flopp og helt, sier Patrick Thoresen til HA-sporten.

Innrømmer skepsis
Han har nettopp vært på sin første tur til Ufa. Han forteller at han hadde mange spørsmål som trengte svar, og at han var en anelse skeptisk før han dro for å se på forholdene forrige mandag.

- Men jeg ble veldig positivt overrasket. Jeg dro sammen med min svenske lagkamerat, Andreas Johansson, som har spilt i Russland tidligere. Vi ble tatt veldig godt imot, forteller Thoresen.

Topp fasiliteter
Han smiler når han beskriver hallen og leiligheten.

- Alt var topp standard. Leiligheten, som jeg skal dele med Andreas, ligger rundt hundre meter unna garderoben. I hallen er det fint styrkerom, badstue, restaurant, store videorom og full pakke. Det var NHL-standard, bare litt mindre, sier Patrick om sin nye hjemmebane som tar 8.500 tilskuere.
- Ufa er en hockeyby, og det er stort sett alltid full trøkk på tribunen.
Med unntak av Patrick og Johansson, skal klubben i utgangspunktet bare ha en utlending til.
- De holder visst på en tsjekker som spilte der i fjor. Vi skal starte sesongen med oss tre, i tillegg til alle de gode, russiske spillerne.

Ikke spesielt i Russland
Som utlending ligger det et ekstra press på Hamar-gutten. Det har forekommet flere historier fra russisk hockey, blant annet om en finne, som fikk millionbot fordi han var hjemme med sin gravide kone da laget røk ut av sluttspillet.

- Ting er litt annerledes for en utlending. Men jeg tror ikke dette er noe spesielt i Russland. Sånn er det i for eksempel Storhamar og i Colorado også. Det er jeg hundre prosent sikker på.
- Samtidig, hvis du oppfyller de kravene som stilles til deg, får du oppfylt det du ønsker av klubben. Det er litt ekstra press på å prestere som utlending, men det er ikke unormalt. Jeg har levd med sånt press siden jeg dro til Allsvenskan som 19-åring, sier Patrick.

Bra standard
Foreløpig har han bare møtt klubbpresidenten. Akkurat som i NHL, har ikke laget fellestreninger på sommerstid. Det handler bare om å møte opp klar når sesongoppkjøringen starter.

- Presidenten møtte oss, og sa at vi bare kunne komme til ham om vi trengte noe. Vi skulle bare fokusere på hockey, klubben skulle ordne alt annet. Med Andreas som referanse, har det visst ikke vært sånn andre steder i Russland, forteller Patrick.

Skal bli best i Europa
Klubben han er kommet til, ble seriemester i fjor. De røk ut i første runde av sluttspillet, men ambisjonene er klare:

- Presidenten var veldig klar på at klubbens mål er å være best i Europa. Og med en sånn tropp som vi har, bør det være en selvsagt målsetting, sier Thoresen.
Han regner med å bli tildelt en nøkkelrolle i klubben.
- De har brukt mye tid og penger på å hente meg. Jeg vet ingen ting sikkert, men regner med at jeg får en rolle blant topp seks-løperne og en del sjanser i overtall.
Nå skal han være hjemme i Hamar med familien fram til den medisinske testen 28. juli.
- Jeg har nettopp vært på ferie med familien i Legoland i Danmark. Med unger, dyrepark og hele pakka kreves det noen dager med restitusjon, smiler Patrick.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.