LILLEHAMMER: Etter 9-1-overkjøring i OL-amfi onsdag, var det ikke uventet at det andre oppgjøret, på Lillehammer, skulle bli jevnere. Men at det måtte 78.30 til for å få en avgjørelse, visste man ikke. Etter en jevnspilt kamp var det det rødkledde Oppland-laget som tok en velfortjent revansj.
 
Etter kun sekunder i Kristinshall var begge lag tildelt to utvisninger for roughing. Åpningen vitnet om en brennhet kamp nummer to i kvartfinalerunden mellom rivalene Storhamar og Lillehammer, etter sistnevntes forsmedelige 9-1-tap i OL-amfi onsdag.
 
Og på den brennhete isen var det hjemmelaget som fremsto som sterkest, og virket sterkere enn et usikre drager fra Hamar i de første minuttene. Og etter 07.14 fikk Lillehammer betalt for hardkjøret, da Guyer, etter et solid trykk mot Trevor Koenig i Dragons-buret, kunne sette pucken i nettet til 1-0.
 
Drøyt halvveis ut i omgangen straffet Lillehammers tente innstilling seg, da de dro på seg to unødvendige tominuttere, og ga Storhamar Dragons muligheten til å spille fem mot tre utespillere.
 
Til tross for et utall skudd og farligheter foran Lillehammer-buret i denne perioden, og at Storhamar vant første periodes skuddstatistikk 12-9, ledet hjemmelaget 1-0 til første pause.
 
 
Etter å ha tapt første periode, og virket passive, kom Storhamar tilbake i den andre. I åpningsminuttene så gjestene fra Hamar ut til å fortsatt være på etterskudd i duellene, før den forløsende utlikningen kom i kampens 34. minutt.
 
Etter tungt press mot Lillehammer-buret i overtall, kunne Lars Løkken Østli - assistert av Christian Larrivée og Andreas Gröndahl - banke utlikningen inn bak LIK-keeper Boutin.
 
Med utlikningmålets selvtillit i ryggen, var det de for dagen blåkledde dragene som tok over spillet i Kristinshall, og tre minutter senere ble de besøkende tildelt straffeslag. Alene mot keeper Boutin ble Martin Blakseth Huse for veik, og det sto 1-1 til andre hvile.
 
 
Tredje periode åpnet forrykende. Først var det Lillehammers sisteskanse Boutin som hindret Storhamar-ledelse på akrobatisk vis, før Trevor Koening kom seirende ut av ilden i dragenes målgård sekunder senere.
 
Utover i omgangen ble begge lag forsiktige med å åpne seg bakover på banen, og etter 20 effektive minutter var det klart at det ble spilleforlengelse i Kristinshall.
 
 
Etter 18.30 av første tilleggsperiode, falt avgjørelsen. Etter et langvarig trykk mot Storhamar-keeper Koenig, var det Bostrom som skapte jubel blant hjemmefansen. Dermed står det 1-1 i kamper etter to oppjør mellom Storhamar og Lillehammer.
 
Neste oppgjør går av stabelen i OL-amfi på Hamar søndag klokka 18.30.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.