HAMAR: 16.084 tilskuere har sett Dragons' sju første seriekamper i Hamar OL-Amfi. Sparta topper ikke bare tabellen. De er best på publikum også, med et snitt på 2.695 tilskuere i Sparta Amfi. Stavanger er nummer tre på denne lista med 1.811 tilskuere i snitt.

Mer intimt
Daglig leder i Dragons, Carl Oscar Bøe Andersen, er fornøyd.
- Vi vil ha stemning og mye folk i hallen på hver kamp, og Hamar OL-Amfi er en utrolig fin hall. Utfordringen er størrelsen på hallen. Derfor har vi valgt løsningen med å legge et teppe over de øverste radene. Det gjør at det blir en mer intim stemning, og folk får en bedre opplevelse.

Suksessgrep
Coba & co. har tatt flere grep for å fylle hallen. De har blant annet invitert barn og unge under 16 år inn gratis.
- Vi gjorde dette litt forrige sesong også. Nå har vi fått uttelling. Her har også spillerne bidratt. Cato Ørbæk har med seg spillere rundt på skoler for å informere og dele ut billetter. For å få 700-800 ekstra på kamp, må vi kanskje dele ut 2.000 gratisbilletter, så dette er en stor jobb. Det må organiseres bra, sier Bøe Andersen, og fortsetter:

Tatt et valg
- Vi har tatt et valg i forhold til å fylle opp hallen opp mot inntekter. Men vi tror dette er en bra løsning. Spillerne setter også pris på at det er mange tilskuere på kamp.
Coba mener de under 16 år er en veldig viktig gruppe.
- Hamar OL-Amfi er en sosial arena for mange, en møteplass. Hovedproduktet vårt er ishockey. Jeg vil tippe at det er 50 prosent av totalopplevelsen. Mange er der for å treffe venner og klassekamerater også.
Storhamar har budsjettert med i underkant av 2.000 tilskuere.
- I forhold til inntekter ser vi at det blir økt omsetning i kiosker med flere folk, sier Carl Oscar Bøe Andersen, som vil fortsette med publikumsgrepene.

Sportslige resultater
- Vi skal fortsette med tiltak framover, og inviterer de under 16 år gratis til kampen mot Manglerud/Star søndag.
Coba er klar på at det hjelper med scoringer og poeng.
- Vi må ha sportslige resultater. Vår jobb er å skape engasjement, og det er selvfølgelig lettere når det går bra.
- Samarbeidspartnerne liker selvfølgelig også at det er mange tilskuere i hallen. De vil profileres for flest mulig. 2.500 tilskuere oppleves som mye folk i hallen nå.
Dragons er et godt hjemmelag. Sju hjemmekamper har gitt seks seiere og kun ett tap så langt. Kun Sparta har bedre statistikk hjemme.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00