OSLO: Comet og Furuset er fratrukket 10 poeng i årets eliteserie i ishockey, og Stjernen er fratrukket 15 poeng.

Det ble konklusjonen etter at styret i Norges Ishockeyforbund (NIHF) mandag behandlet klubblisensutvalgets innstilling med hensyn til økonomien i de tre klubbene. I en pressemelding sendt ut mandag kveld heter det blant annet:
* Rapportering har vært sen og mangelfull også etter flere oppfølgingsrunder.
* Dokumentasjonen som ble lagt fram som grunnlag for opprinnelig lisensbehandling viser seg ikke å ha vært fullstendig.
* Det knytter seg stadig usikkerhet til de foreliggende tall.
* Det er generelt utvist mangel på økonomisk styring.
Styret i NIHF sier at det er iverksatt tiltak i klubbene Comet og Furuset som gjør at klubbenes egenkapital ikke påvirkes ytterligere i negativ retning. I pressmeldingen til styret i NIHFs heter det at «Dersom deres prognose stemmer vil de ikke forverre situasjonen og ikke påføre kreditorene større tap».
Styret er mer kritisk til Stjernens økonomistyring. «Styret vurderer derfor Stjernens situasjon som mer alvorlig enn Comet og Furuset, og det forklarer forskjellen på sanksjonen».
Styret i NIHF vil ikke frata noen av klubbene lisensen på nåværende tidspunkt. Sanksjonene kan ankes til NIHFs appellutvalg.
Comet og Furuset ligger fortapt nederst på tabellen og begge må uansett spille kvalifisering for å få til å spille i neste sesongs eliteserie i ishockey. Stjernens poengtrekk fører klubben fra 4.-plass og ned til 6.-plass på tabellen. (©NTB)
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.