Storhamar - Vålerenga 0-1 Han var i dårlig form i går formiddag, var usikker på om han kunne spille og måtte inn i boksen og kaste opp i 2. periode. Men Ruben Smith storspilte igjen. Dessverre var alle redningene en mager trøst i går. Vålerenga vant. Arve H. Blystad
HAMAR: - Jeg var veldig i tvil om jeg kunne spille kampen, for formen var ikke bra på dagen. Men jeg ville gjerne spille. Det er semifinale, og da må alle ofre litt. Gutta foran meg dekker jo skudd, sier Ruben Smith, og fortsetter:
Fikk låne bøtte
- Jeg klarte å holde meg helt til 2. periode. Da måtte jeg kaste opp. Jeg fikk låne ei bøtte i spillerboksen, og det løsnet litt etter det, men jeg gikk tom for næring etter hvert.
Det var ikke mulig å se på spillet til Ruben Smith at han var uggen. Han reddet nemlig 33 skudd. En baklengs er i utgangspunktet veldig bra. Problemet i går var at hjemmelaget ikke klarte å score.
- Bra av Ruben
- Vi hadde noen veldig gode sjanser i 1. periode, men etter hvert drepte Vålerenga mulighetene våre. Det ble mye en og en utover i kampen, sier Ruben Smith, som håper svineriet i kroppen ikke henger i så lenge.
- Eerikki Koivu var ute med omgangssjuke i dag. Jeg håper jeg klarer meg unna med en litt uggen dag, sier Ruben Smith, som var nære å holde nullen i går.
For mange mente at dommer Owe Lüthcke burde blåst av for høy kølle rett før pucken havnet i mål (se egen sak).
Trener Rune Gulliksen var veldig godt fornøyd med at Ruben Smith kjempet seg gjennom kampen i går.
- Det var veldig bra at han kunne spille, sier Gulliksen.
Bra 1. periode
Storhamar åpnet kampen veldig bra, og Johan Ramstedt, Andreas Gröndahl og Joakim Jensen hadde veldig store sjanser. Jensen gjorde noe så uvanlig som å bomme alene på bakerste stolpe.
- Vi skulle scoret i 1. perioden, sier Rune Gulliksen.
Tung sisteperiode
I 2. periode kom baklengsmålet, og det ble mye jaging etter det. I sisteperioden ble det veldig tungt, og Dragons-gutta brukte mest tid og krefter i egen sone.
Det ble mange feil, og spillerne virket slitne, mens Vålerenga kjørte på.
Vurderer fire rekker
- De orket mer enn oss i sisteperioden. Det er ingen hemmelighet at det blir stor belastning på noen spillere, og vi vurderer å bruke fire rekker tirsdag, sier trener Gulliksen.
Som nevnt spilte ikke Eerikki Koivu i går. Han hadde omgangssjuke. Etter hvert måtte Lars Løkken Østli gi seg. Han fikk en knetakling i midtsonen. Det resulterte i ei saftig lårhøne, men fysioterapeut Lisette Engh tror han skal være klar til tirsdagens kamp.
Østli er ikke i tvil:
- Jeg spiller.
For det er snakk om å pine seg litt ekstra i sluttspillet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00